Euro2016 "Eğitimin gücünü gösterdik"

"Eğitimin gücünü gösterdik"

05.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

EURO 2016’ya damgasını vuran İzlanda’nın sırrını Cumhurbaşkanı verdi. Başarılarındaki ayrıntıya değinen Ragnar Grimsson, “Eğitim ile mükemmel işler yapılabilir” dedi.

Eğitimin gücünü gösterdik

Futbol tarihinde ilk defa büyük bir kupaya katılan İzlanda, çeyrek finale kadar ilerleyerek unutulmaz bir mücadele örneği sergiledi. Başarılarının sırrını BBC’ye açıklayan İzlanda Cumhurbaşkanı Ragnar Grimsson, eğitim konusuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ağustos ayında görevi bırakacak olan Grimsson, hayatı boyunca asla unutmayacağı bir dönem geçirdiğini belirterek, futbolculara teşekkür etti.

Takımının elde ettiği bu başarının eğitimle açıklanması gerektiğini vurgulayan Grimsson, “Sistematik bir programın eseri bu başarı. Eğitim programımız bir gerçeği ortaya koydu. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu. Eğitim ve takım ruhu ile küçük bir ülkede mükemmel işlere imza atılabilir, bunu gösterdik. Burada bu başarıyı elde eden futbolcular, 20 yıl önce önce başlatılan eğitim sisteminin ürünleri. Mevcut milli takımımız bu eğitim programından geçen ilk nesil” dedi.

‘Birlik sağlandı’

İngiltere galibiyetini ayrı bir yere koyan İzlanda Cumhurbaşkanı, “İngiltere galibiyeti herkesi kenetledi. Ülkede mükemmel bir birlik sağlandı” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Taraftar bizi gururlandırdı’

İzlanda’nın çeyrek final başarısı yakaladığı turnuvada takımın bir parçası olan kaptan Aaron Gunnarson, takım arkadaşlarına bir konuşma yaptı.

Kendilerini kupa boyunca çok iyi destekleyen taraftarlarına seslenen Gunnarson, “Turnuva başlarken hedefimiz taraftarlarımızı gururlandırmaktı. Ancak geldiğimiz bu noktada bizden çok taraftarlarımız gurur kaynağı oldu. Taraftarlarımız kupa boyunca harikalardı. Onları anlatacak kelime bulamıyorum. Fransa maçı bittikten sonra bile tezahürat yapıyorlardı” ifadelerini kullandı.