1.Lig Emin Kar'dan itiraf: Kötü oynuyoruz

Emin Kar'dan itiraf: Kötü oynuyoruz

09.12.2013 - 16:28 | Son Güncellenme:

Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, PTT 1. Lig'de deplasmanda oynayacakları Karşıyaka maçını mutlaka kazanmaları gerektiğini söyledi.

Emin Kardan itiraf: Kötü oynuyoruz

Kar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orduspor maçında alınan 1-0'lık mağlubiyeti "şok" olarak görmediğini söyledi.

Haberin Devamı

En büyük şoku Mersin İdmanyurdu maçında 3-0 öndeyken 5-4 kaybetmekle yaşadıklarını ve onun etkisi altında bulunduklarını belirten Kar, "Orduspor maçında zaten sahada kazanacak bir şey yapmadık. İstatistiklere bakıldığında Orduspor, 7 deplasman maçının 6'sını kazanmış. Tabi ki bu bizim onları yenemeyeceğimiz anlamına gelmiyordu ama takım galip gelmek için hiçbir şey yapmadı. Yani rakipten daha çok koşmak, maçı kazanma arzusu... Biz bunların hiçbirini Orduspor karşısında yapamadık" diye konuştu.

Ligde iki haftadır kötü oynadıklarını ancak taraftarların takımına sahip çıkması gerektiğini dile getiren Kar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki haftadır mağlup olduğumuz için üzgünüm. Kötü oynadığımız bir gerçek. Niye kötü oynuyoruz ve kazanmak için niçin gayret etmiyoruz? Bu sorunu araştırıyoruz. Devre arasına kadar umarım 3 maçtan istediğimiz puanları alabiliriz. Eğer 3 maçtan iyi sonuç alırsak hedefimize doğru yolumuza devam ederiz. Takımın iki haftadır kazanama sorunu var ve bu sorunun çözülmesi için oyuncularımıza moral aşılamaya çalışıyoruz. Bazı futbolcularımızda inanılmaz bir form düşüklüğü var. 13 maçta 11 gol yiyen takımımız sadece Mersin İdmanyurdu maçında 5 gol yedi. Tabi ki oyuncularımızın üzerinde bir baskı oluştu."

Haberin Devamı

Karşıyaka maçının kendileri açısından dönüm noktası olduğunu vurgulayan Kar, "Karşıyaka maçı bizim için olmazsa olmaz niteliğinde, mutlaka kazanmamız gerek. Karşıyaka için de bu maç çok önemli ancak ben oyuncularıma güveniyorum. Biz yenildiğimiz maçlarda da inanılmaz mücadele ediyorduk. Son iki hafta içinde form düşüklüğü yaşıyoruz. Teknik heyet ve oyuncularımızla görüşüp bu sorunu ortadan kaldırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Samsunspor, deplasmanda oynayacağı Karşıyaka maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Hüseyin Kalpar yönetiminde çalışan kırmızı-beyazlı futbolcular koşu, kültür fizik, 5-2 ve çift kale maç yaptı. Antrenmana, Karşıyaka maçında kart cezası nedeniyle oynayamayacak Murat Akyüz katılmadı. Antrenmanda futbolcuların moralsiz olduğu gözlendi.