Skorer Emir Preldziç kararsızlığı

Emir Preldziç kararsızlığı

30.12.2009 - 02:52 | Son Güncellenme:

Türk vatandaşlığına geçirilmesi düşünülen Emir Preldziç konusunda kararsızlığın sürdüğü öğrenildi. Federasyon yetkilileri bu düşünceyi doğruladı, ama hayata geçirilmesinin zor olduğunu belirtti

Emir Preldziç kararsızlığı

Ülkemizde düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda, 12 Dev Adam kadrosuna katılması düşünülen Fenerbahçe Ülkerli Emir Preldziç konusunda büyük bir kararsızlığın hakim olduğu öğrenildi.
Federasyon yetkilileri, böyle bir düşüncenin varlığını doğrularken, ‘Acaba geç mi kaldık?’ sorusunu hâlâ kendi içlerinde tartıştıkları belirtildi. Sarı-lacivertli kulüpte de Preldziç ile birlikte çalışan Milli Takım Coachu Bogdan Tanjevic’in bu ismi istemesine rağmen, böyle bir hamlenin risk olduğunu ve 2009 Avrupa Şampiyonası öncesinde bir oyuncunun Türk yapılıp oynatılması durumunda takıma alışacağını, ancak böylesine önemli bir şampiyona öncesinde yabancı bir oyuncunun ekibe dahil edilmesinin çok doğru olmadığını düşünen yetkililerin olayı çok yönlü düşünüp karar verecekleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Yıldızlar istememişti
Milli Takım’ın en önemli isimleri arasında yer alan NBA’deki basketbolcularımız Kaptan Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova da Emir Preldziç ismine sıcak bakmamış, devşirme bir oyuncu alınacaksa bunun takıma sınıf atlatacak ve madalya kazandıracak yetenek ve tecrübede olması, aksi takdirde, sadece Türk oyuncular ile yola devam etmenin daha iyi olacağını belirtmişlerdi.

Milliyet dün duyurmuştu
Fenerbahçe Ülker’in genç yıldızı Emir Preldziç’in Türk vatandaşlığına geçirilme düşüncesinin olduğunu ancak NBA’deki iki oyuncumuz Hidayet Türkoğlu ile Ersan İlyasova’nın bu isme sıcak bakmadıkları dünkü Milliyet’te yer almıştı.

Yazarlar