Galatasaray Emre Akbaba'ya Balic dokunuşu

Emre Akbaba'ya Balic dokunuşu

13.09.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk futbolunun son dönemde parlayan yıldızı Emre Akbaba, Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı ile kariyerinde yeni bir dönem yaşıyor.

Emre Akbabaya Balic dokunuşu

CELAL UMUT EREN

Türk futbolunun son dönemde parlayan yıldızı Emre Akbaba, Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı ile kariyerinde yeni bir dönem yaşıyor.

Haberin Devamı

Futbola Fransa’da başlayan ancak Türkiye’de Aytemiz Alanyaspor ile 2013’ten başlayıp o günden bu yana mücadele veren Emre, bu sezon, çocukluk hayaline kavuşarak Galatasaray’a imza attı. Özellikle geçen sezon Aytemiz Alanyaspor ile Süper Lig’de fark yaratan isimlerden olan 25 yaşındaki futbolcunun başarısında önemli bir sır yatıyor.

Ciddi katkı

Alanya’da Safet Susic’in teknik direktörlüğünde 1.5 sene çalışan Emre, o dönem antrenörlük yapan Elvir Balic’ten ciddi katkı aldı. Futbolculuğu döneminde Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Real Madrid’de sol ayağıyla nam salan Balic’le öğrenci-hoca ilişkisi olan yıldız orta saha, adeta özel bir eğitimden geçti.

Antrenmanlar öncesi ve sonrasında Balic’le hep ekstra çalışmalar yaptığı belirtilen Emre Akbaba’nın, duran top, şut, pas ve oyun görüşüne dair öneriler aldığı kaydedildi. Balic’in sürekli olarak Emre’nin sol ayağının gelişmesi için tavsiyeler verdiği, gelişimine katkı sunduğu aktarıldı. Frikik konusunda bir uzman olan eski Bosnalı futbolcunun, Emre’ye de bu sayede daha rahat yol gösterdiği dile getirildi.

Haberin Devamı

Golcü özelliği

Emre Akbaba, Elvir Balic’le birlikte golcü özelliğini de artırdı. 2016-17 sezonunda Aytemiz Alanyaspor’da 33 maçta 6 gol atan Emre, geçen sezon ise 32 maçta 14 gole çıktı. 25 yaşındaki futbolcu bu sezon ise Galatasaray ve Milli Takım ile hızlı bir başlangıç yapıp, ligde 3 maçta 2 gol, milli takımla da İsveç maçında 2 gol birden atıp, 5 resmi maçta 4 gol kaydetti.

Emre Akbabaya Balic dokunuşu