Skorer Emre Mor kimdir, kaç yaşında? Galatasaray'ın transfer gözdesi Emre Mor hangi mevkide oynuyor?

Emre Mor kimdir, kaç yaşında? Galatasaray'ın transfer gözdesi Emre Mor hangi mevkide oynuyor?

09.07.2019 - 18:58 | Son Güncellenme:

Son iki yılın şampiyonu Galatasaray, transferde gurbetçi yıldız Emre Mor'u gözüne kestirdi ve Emre Mor günün hakkında en çok arama yapılan isimlerden biri oldu. Peki Emre Mor kimdir, kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor?

Emre Mor kimdir, kaç yaşında Galatasarayın transfer gözdesi Emre Mor hangi mevkide oynuyor

EMRE MOR KİMDİR?

Haberin Devamı

Emre Mor, 24 Temmuz 1997 yılında Danimarka’nın Kopenhag şehrinde dünyaya geldi. Annesi Güzela Bekirov Makedon ve babası Ersoy Mor aslen Uşak Sivalı İlçesi Tatar köyündendir. Anne ve babasının Danimarka’da yaşama kararıyla burada doğan Emre Mor, uzun süre Kopenhag’ın Tirenj semtinde yaşadı. Burada aldığı 9 yıllık zorunlu eğitim sırasında bazı takımların altyapılarında oynadı. Sonrasında ise genç yaşında hayatını adadığı futbol uğruna eğitim hayatını sonlandırdı.

Danimarka kariyeri

Emre Mor, futbol hayatına henüz 4 yaşında, doğduğu semtin takımı Bronshoj Boldklub’te başladı. Burada geçirdiği 5 yılın ardından 1 Temmuz 2006 tarihinde Lyngby BK takımının altyapısına dahil oldu. Yaklaşık 8 yıl Lyngby BK takımının altyapısında kendini keşfetmeye çalışan futbolcu, 1 Temmuz 2014 tarihinde U19’a sonrasında ise A takıma yükselmeyi başardı. 1 sene sonrasında yine Danimarka takımlarından olan Nordsjaelland’e transfer oldu. 28 Kasım 2015 tarihinde Randers’a karşı ilk resmi maçına çıktı. 28 Şubat 2016’da Viborg FF’e attığı golle kariyerinin ilk golünü kaydetmiş oldu.

Haberin Devamı

Borussia dortmund kariyeri

Maçlarda sergilediği şık hareketleri, attığı çalımları, şutları ve hızıyla taraftarın gönlünü kazanan futbolcu, aynı zamanda birçok kulübün radarına girmeyi başardı. Galatasaray, Ajax, Manchester United ve Borussia Dortmun’un ilgilendiği Emre Mor’un tercihi Dortmund oldu. Bundesliga devi Borussia Dortmund, Emre Mor ile 1 Temmuz 2016 tarihinde beş yıllık sözleşme imzaladı. Emre Mor’un bonservis bedeli 9.75 milyon euro olarak belirlendi. Takımda ki ilk golünü 17 Eylül 2016’da Darmstadt kulübüne karşı kaydetti. Toplamda 19 maçta forma giyen Türk futbolcu Emre Mor, istediği ritmi tutturamadı ve 1 gol 3 asist ile sezonu kapattı.

Celta vigo kariyeri

Borussia Dortmund takımında istediği başarıyı elde edemeyen Emre Mor, küçüklüğünden beri hayali olan İspanya ligi La Liga’da top koşturabileceği Celta Vigo’ya transfer oldu. 29 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen transferde kulüp, tarihinin en pahalı 2. ödemesini yaparak Emre Mor’u 13 milyon euro gibi bir bedel karşılığı transfer etti. Sezon boyunca 19 maçın yalnızca 4’üne ilk 11’de çıkabilen futbolcu, 1 gol ve 2 asiste adını yazdırdı. İki takımda da yeteri kadar tutunamayan Emre Mor’un piyasa değeri 13 milyon eurodan 5 milyon euroya kadar düştü.

Haberin Devamı

Milli takım kariyeri

2016 yılı öncesi Danimarka Milli Takımı ile 22 maçta 3 gol atmayı başaran futbolcu 2016 yılından sonra Türkiye Milli Takımı’nda oynamayı tercih etti. Mart ayında ilk kez U19 Milli Takımı ile maça çıkan Emre Mor, sonrasında Fatih Terim tarafından EURO 2016 kadrosuna davet edildi. A Takım ile ilk kez Karadağ hazırlık maçında boy gösteren genç yıldız gösterdiği olağanüstü performans ile herkesi büyüledi ve turnuvaya adını yazdırdı. 12 Haziran 2016’da Hırvatistan’a karşı oynanan maçta Cenk Tosun’un yerini aldı ve yine iyi bir performans sergiledi.Türkiye’nin Avrupa şampiyonalarında forma giyen en genç futbolcusu olan Emre Mor, milli takımda ilk golünü 27 Mart 2017’de Moldova’ya karşı attı.