Fenerbahçe Emre: Şampiyonluk için döndüm

Emre: Şampiyonluk için döndüm

26.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli takımın kaptanı, başarıya odaklanmaları gerektiğini söyledi, “F.Bahçe’nin büyüklüğünü hissederek saha içerisinde olursak inşallah sezon sonunda kupayı kaldıran taraf biz oluruz. Fenerbahçe’ye şampiyonluk için geri döndüm” dedi.

Emre: Şampiyonluk için döndüm

Fenerbahçe’ye 4 yıllık aranın ardından geri dönen Emre Belözoğlu, sarı-lacivertli takımla şampiyonluk kazanmak geri geldiğini söyledi. Sarı-lacivertlilerin, Avusturya kampında yer alan 38 yaşındaki futbolcu, “Geçmişte olduğu gibi başarıya odaklanmamız gerekiyor. Fenerbahçe’nin hedefi her oynadığı maçı kazanmak olduğu gibi, her bulunduğu kulvarda da şampiyonluk olacaktır, inşallah. Yeni bir oyuncu grubumuz var, geçen seneden 14-15 oyuncumuz ayrıldı. Bu sene henüz 4-5 transfer yapıldı. Yeni bir oluşum var, inanıyorum bizler burada bu iradeyi ortaya koyarsak, bu temelleri atarsak güzel günler bir şekilde gelecektir. Fenerbahçe’de şampiyonluk ışığını görüyorum. Büyük konuşmaktan ziyade, çok çalışmalı ve çok arzu etmeliyiz. Bulunduğumuz konumu, durumu, Fenerbahçe’nin büyüklüğünü hissederek saha içerisinde olursak inşallah sezon sonunda kupayı kaldıran taraf biz oluruz. Fenerbahçe’ye şampiyonluk için geri döndüm” dedi.

Haberin Devamı

Kamp dönemini anlatan Emre, “Topuk Yaylası’nda ilk etap çalışmalarımızı tamamladık, ben de takımla beraber son 3 güne katıldım. Orada takımla daha çok adaptasyon antrenmanları yaptım. Burada biraz daha yoğun çalışıyorum. Sonuçta Ersun Hoca’nın sezon başı kampları hemen hemen herkesin bildiği gibi sert geçiyor. Bizim burada ortaya koyduğumuz kazanma isteği, kaybetmeme isteğinin olması önemli. Hocamız buna çok vurgu yapıyor. Kaybetmekten korkan değil, kazanmaktan keyif alan bir takım oluşturmak istiyoruz” yorumunu yaptı.

Taraftarların desteğine teşekkür eden deneyimli orta saha, “Sağ olsunlar ben Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü, sahada, saha dışında, sokakta net bir şekilde hissediyorum. Hepsine ayrı ayrı söyleyecek cümle bulamıyorum. Çünkü bazen bu sevgiyi hak edecek ne yaptım diye düşünüyorum eve gittiğimde. Ama hepsinden Allah razı olsun bana bu teveccühü gösteriyorlar. Bu beni ayrıca motive ediyor ve sorumluluğumu yükseltiyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Muriç, Burak'la birlikte Türkiye'nin en iyi iki forveti'

Takımın yeni transferlerinden Vedat Muric’i beğendiğini söyleyen Emre Belözoğlu, Türkiye’nin en iyi iki forvetinden biri olduğunu aktardı. Tecrübeli yıldız, “Ben tabii ki diğer forvet arkadaşlarıma haksızlık etmek istemem ama benim gözümde de Burak Yılmaz ile birlikte ülkenin en iyi iki forvetinden biri olduğunu düşünüyorum. Bu göreceli bir kavramdır. Bizim takımımızda Vedat gibi bir oyuncunun olması beni çok mutlu ediyor. Ekstra motive ediyor. Vedat Muric, Burak Yılmaz’la beraber bence Türkiye’nin en iyi iki forveti diyebilirim” diye konuştu.

‘Ersun hocaya yardım edeceğiz’

Ersun Yanal ile A Milli Takım’da da birlikte çalıştıklarını hatırlatan Emre, çok iyi bir iletişimlerinin olduğunu vurguladı. Emre, “Şampiyon olduğumuz sene de Fenerbahçe’de birlikte çalıştığımız bir hocamızdı. O da transferimi çok istediğini söylemişti. Onunla beraber olmaktan çok mutluyum. Hocamız tecrübeli oyunculara güvenini her zaman iletmiştir. Bazen öyle durum olur ki hoca duruma hiç karışmaz, tecrübeli oyuncuların bunu halletmesini bekler. Hocanın da tarzını bildiğim için burada kendisine yardımcı olacağımı düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Bir karar varsa başkanın kararıdır’

Emre Belözoğlu, 2015 yılında Fenerbahçe’den ayrılırken yaşadığı süreci anlatıp, kimseye kırgın olmadığını belirtti. O dönem alınan kararla alakalı konuşan Emre, “O süreçte Fenerbahçe’den ayrıldım diye üzülmüştüm. Sadece üzüntümü beyan etmiştim, hiçbir şeyi kişiselleştirmedim, ne o günkü başkanımız, ne yönetici büyüklerimiz ne de o günkü Terraneo ile ilgi bir açıklamam olmamıştı. Zaten Fenerbahçe takımı bir karar alıyorsa bu yönetim kurulunun, başkanın kararıdır. Bu bireysel bir karar değildir. O dönem benim ayrılmam istenmişti, bunu saygıyla karşıladım. Fenerbahçelilik duruşumla karşıladım” dedi.

Alper’e yakın takip

Emre Belözoğlu, taraftarların en çok tepki gösterdiği isimlerden olan Alper Potuk’u yalnız bırakmıyor.

Özellikle sosyal medyada deneyimli futbolcunun daha sezon başlamadan sert şekilde eleştiriliyor olması moralleri bozuyor. Alper’in performansı ve devam eden sözleşmesinin maliyeti de bu eleştirilerin artmasında etken oldu.

Haberin Devamı

Durumu fark eden kaptan Emre Belözoğlu da takım arkadaşını toparlamaya çalışıyor. Kampta sürekli Alper ile zaman geçiren tecrübeli yıldız, takım arkadaşının yeniden ayağa kalkması için yapması gerekenleri anlatıyor.