Skorer En anlamlı turnuva

En anlamlı turnuva

28.05.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Zaza da NBA yolunda

En anlamlı turnuva



     "Olimpiyat vizesi"
     İSTANBUL Lisesi’nin Spor Şöleni kapsamında düzenlendiği bir panele katılan Basketbol Milli Takımı Başantrenörü Aydın Örs, bir Türk ekolünden söz edilebilmesi için istikrarın şart olduğunu, bunun için uluslararası organizasyonlarda zirveye oynamak zorunda olduklarını söyledi. Örs, İsveç’te eylülde yapılacak 33. Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde ilk 4 takım içinde yer alarak, tarihte ilk kez olimpiyat vizesi almak amacında olduklarını da belirtti.
     
     "Potansiyel var"
     ÖRS, genç basketbolcuların büyük aşama kaydettiklerini, şimdiden birkaç ismin NBA menajerlerinin listesine girdiğini ekledi. Ünlü coach, "NBA’de oynayan ilk Türk sporcu olan Mirsad Türkcan, Efes Pilsen’de bu arzusunu dile getirirken çoğu kimse ‘Deli mi bu çocuk? diye gülüyordu" ifadesini kullandı. Aydın Örs, Türkiye’nin uluslararası alanda bugün geldiği yerin iyi, ancak yeterli olmadığını vurguladı, "Bizde daha iyisini yapabilecek potansiyel var" yorumunu yaptı.
     
     BEŞİKTAŞ Kulübü’nün 100. Kuruluş Yılı etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye Engelliler Spor, Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ile ortaklaşa organize edilen Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası, 29 Mayıs - 1 Haziran arasında İstanbul’da yapılacak. Organizasyonun tanıtım basın toplantısı "Kendimi Engelletmem" adlı kitabıyla tüm dünyada ün kazanan İsviçreli Gerald Metroz’un katılımıyla yapıldı.
     
     ÜLKERSPOR’UN genç pivotu Zaza Pachulia, NBA şansını bu sene kullanmayı deneyecek. Geçtiğimiz sezon yaşı genç olduğu için seçmelerden çekilen 18 yaşında ve 2.12 boyundaki genç yıldız, draftta yer alacak. NBA draftı 26 Haziran’da gerçekleştirilecek. Sezon içinde NBA’in Seattle Supersonics ve Boston Celtics gibi önde gelen kulüplerinin istatistikçileri, İstanbul’da Zaza’yı takibe almışlardı.
     
     ÜNİVERSİTELERARASI Süper Lig Basketbol maçları Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde başladı. Turnuvaya bayan ve erkek toplam 16 takım katılıyor. Maçlar 30 Mayıs’taki finalle sona erecek.
     
     Sonuçlar
     Erkekler
     Anadolu - Çukurova: 89 - 69
     Selçuk - Celal Bayar: 83 - 92
     Gazi 78 - İstanbul: 78 - 67
     Kocaeli - Yakın Doğu: 67 - 90
     Bayanlar
     Marmara 90 - Ege: 90 - 52
     Ankara - Celal Bayar: 64 - 69
     İstanbul - Gazi: 63 - 67
     Bilgi 78 - Yakın Doğu: 78 - 60
     


SPOR


TERİM YANLIŞ YAPTI
At yarışları
Avrupa Ligleri
‘Ekol için istikrar şart’
2. LİG puan durumu
ÇEKİRGE ZIPLAYAMADI
Filede fire
Kartal'dan taviz yok
SABRIMIZI ZORLAMAYIN
Başkan'a yaylım ateş
İlk bomba Yattara
ŞİMDİ MİLLİ TAKIM ZAMANI
Su perileri geri geldi!
KUPA ÇİZME'YE
'Başkanın tokadı altını getirdi'
Costa zor kurtuldu
Haber turu...
Eurovision şampiyonluğuna sportif bakış

Yazarlar