Turkish Airlines Euroleague En geniş kadro Kayseri Erciyesspor'da

En geniş kadro Kayseri Erciyesspor'da

09.09.2015 - 12:07 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig'de 4. hafta maçları öncesinde en kalabalık kadronun Kayseri Erciyesspor’da olması dikkat çekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) verilerine göre mavi-siyahlı takımın kadrosunda tam 36 oyuncu bulunuyor. Bu takımı 35 oyuncu ile Bolsupor takip ediyor.

En geniş kadro Kayseri Erciyessporda

Yeni sezon için birinci transfer dönemi sona erdi. Liglere verilen milli ara da bu hafta sonu bitiyor ve PTT 1. Lig'de heyecan oynanacak olan 4. hafta maçları ile devam edecek. Bu sezon 18 takımın mücadele verdiği PTT 1. Lig'de en kalabalık kadroya sahip olan takım Kayseri Erciyesspor oldu. Mavi-siyahlı takım transfer dönemini büyük bir sessizlik içerisinde geçirirken, ilk olarak altyapıdan bazı oyuncuları takıma kazandırdı. Transfer döneminin son günlerinde ise atağa geçen Kayseri Erciyesspor, kadrosuna kattığı isimler ile birlikte PTT 1. Lig'in en geniş kadrosuna sahip takımı olma özeliğini yakaladı. PTT 1. Lig'de yer alan 18 takım arasında 36 oyuncu ile ilk sıraya yerleşen Kayseri Erciyesspor'u, 35 oyuncu ile Boluspor takip ediyor. Yine kadrolarında 34 oyuncu yer alan Balıkesirspor ve Denizlispor takımları da bu konuda başı çeken ekipler. Bu ekiplerin ardından kadrosunda 33 oyuncuya yer veren Altınordu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ekipleri bulunuyor. Bu sezon kadrosunda 32 oyuncu barındıran Elazığspor, Yeni Malatyaspor ve Alanyaspor ekipleri de kadrosu kalabalık takımlar arasında. Kadrosunda 30 oyuncunun üzerinde bulunan bu ekipleri ise Adana Demirspor, Karabükspor (29), Giresunspor, Şanlıurfaspor (28), Adanaspor, Göztepe ve 1461 Trabzon (27), Karşıyaka (26) ve son olarak kadrosunda 25 oyuncu bulunduran Samsunspor takip ediyor.

Haberin Devamı

YABANCI KONUSUNDA CİMRİ

Kayseri Erciyesspor, bu sezon kadrosunda en az yabancı oyuncu bulunduran takımlar arasında yer alıyor. PTT 1. Lig'de yer alan 18 takım arasında kadrosunda yabancı isimlere yer vermeyen tek takım ise İzmir temsilcisi Altınordu oldu. Kadrosunda bir tek bile yabancı oyuncu bulundurmayan Altınordu'yu sadece iki yabancı oyuncu ile sözleşme imzalayan Kayseri Erciyesspor ile 1461 Trabzon takip ediyor. Bu takımların ardından ise kadrosunda 3 yabancı bulunan Alanyaspor geliyor. Adana Demirspor, Adanaspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Giresunspor, Yeni Malatyaspor, Karşıyaka ve Denizlispor takımları 5 yabancı ile lige devam ediyor. Kardemir Karabükspor, Samsunspor, Göztepe, Balıkesirspor ve Boluspor ekiplerinin kadrosunda ise 6 yabancı yer alıyor. Yeni sezonda kadrolarında 7 yabancı oyuncu barındıran Elazığspor ve Şanlıurfaspor takımları ise yabancılara en fazla şans tanıyan takımlar olarak dikkat çekiyor.

Yazarlar