UEFA Avrupa Ligi EN ÖNEMLİ MAÇIMIZ

EN ÖNEMLİ MAÇIMIZ

25.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli hoca, Gençlerbirliği yenilgisi nedeniyle olumsuz bir havanın ortaya çıktığına dikkat çekti, “Her maçın ayrı bir senaryosu vardır. Benfica maçı çok farklı olacak. Rakibimiz tecrübesi ve formuyla yüzde 51 şansa sahip ama biz de finale kalmak için her şeyi yapacağız” dedi

EN ÖNEMLİ MAÇIMIZ

Teknik Direktör Aykut Kocaman, Avrupa kupalarında ilk kez yarı finale çıkan Fenerbahçe’nin tarihindeki en önemli maçlarını Benfica ile oynayacağını dile getirdi.
Kulüpler düzeyinde dünyanın en önemli iki turnuvasından birinde yarı finale yükselmenin gururunu yaşadıklarını kaydeden tecrübeli hoca, düzenlediği basın toplantısında, “Ne mutlu bana ki burada Fenerbahçe’yi temsilen bulunuyorum. Bugünü çok yaşamış bir takımla oynayacağız. Benfica geçmişte 12 kez yarı final oynamış bir ekip. Bizden çok daha tecrübeli bir ekip. Ayrıca son dönemde büyük çıkış yakalamış durumdalar. Sportif değerler açısından bakılırsa tarihimizin en önemli maçı olduğu doğrudur. 60 yıla yaklaşan Türkiye liglerinde Fenerbahçe 18 kez şampiyon olmuş bundan sonra da olacaktır. Bütün yatırımların karşılığı bugün. Tarihi anlamda çok büyük bir önem arz ediyor” diye konuştu.
Aykut Kocaman’ın açıklamalarından diğer satır başları şöyle:
- Benim şöyle bir gözlemim var. Benfica bu yarı final maçını ilk defa oynuyormuş gibi heyecanlı. Ancak biz Fenerbahçeliler maçı sıradan görüyor gibiyiz. Gençlerbirliği maçının skoru Benfica maçını etkilemiş gibi görünüyor. Bana göre Gençlerbirliği maçı ölçü değil. Çünkü her maçın ayrı bir senaryosu vardır.
- Ben bunu söylerken, ‘Benfica’ya karşı sular, seller gibi oynayacağız. Rakibi silip, süpüreceğiz’ demeye çalışmıyorum. Bu maç çok farklı olacak. Duygular, statü, zemin, atmosfer her şey farklı. Ben teknik adam olarak böyle düşünüyorum. Umarım taraftarımız da maça böyle bakar.
- Finale kalmak için ekip olarak her iki maçta her şeyi yapacağız. Oyuncularımın bütün güçlerini sahaya yansıtacaklarından hiçbir kuşkum yok.
- Yarı finalden sonra takımlar arasında çok küçük farklar oluyor. Ben bu turun galibinin kupaya biraz daha yakın olduğunu düşünüyorum. Eğer yüzde vermek gerekirse 51 tarafında Benfica duruyor. Tecrübesiyle, son dönemdeki çıkışıyla ve birlikte oynama yetisiyle bir adım önde gibiler. Ancak bizim de kendimize ait silahlarımız var. Bunları hayata geçiren takım daha da öteye geçecektir.
- Esas amacımız finale geçebilmek. Sahada temel prensipleri yerine getirmek önemli. En büyük avanataj mümkün olduğu kadar gol yememek. Top yuvarlak bir nesne. Pek çok bilinmeyen var. Rakip için en az pozisyon ve en az gol şansını yaratarak ikinci maça gitmeliyiz. En önemli şey mutlak ve mutlak gol yemeden bitirmeye çalışmak.

Haberin Devamı

‘İyi hazırlandık’
Cristian Baroni, Benfica karşısında kazanmaya hazır olduklarını ifade etti. Aykut Kocaman’la birlikte basın toplantısına katılan Brezilyalı futbolcu, “Benfica karşısında iyi oynamak ve kazanmak için hazırız. Takımımız bu maça odaklandı. Bekleyip göreceğiz” dedi. Benfica’nın hücum gücünü bildiklerini de dile getiren tecrübeli futbolcu, “Çok güçlü atakları var. Hızlı oyunculara sahipler. Ancak bizim de iyi ve fark yaratacak oyuncularımız var” yorumunu yaptı.

Yazarlar