İngiltere Premier Lig En özel zafer

En özel zafer

01.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Liverpool ile yeni bir döneme başlayan Jurgen Klopp, Chelsea’de ‘özel biri’ olarak anılan Jose Mourinho karşısında ilk Premier Lig zaferini aldı.

En özel zafer

İngiltere Premier Lig’in 11. haftasında Chelsea evinde konuk ettiği Liverpool’a 3-1 yenildi, bu sezon 6. mağlubiyetini aldı. Liverpool ile İngiltere kariyerine başlayan Jurgen Klopp, özel biri olarak bilinen Chelsea Menajeri Jose Mourinho karşısında 3 puana uzandı.

Haberin Devamı

Maça hızlı başlayan ev sahibi, henüz 4. dakikada Ramires’in golüyle 1-0’ı yakaladı. Tempolu bir görüntü veren Chelsea, Willian-Hazar-Oscar üçlüsüyle etkili olmaya çalıştı. Firmino’yu tek forvet bırakarak 4-6-0’a yakın oynayan Klopp’un ekibi ise 45’de 4-2-3-1’e dönerek, gidişatı değiştirdi. Zaten oyunda denge de 45+2’de Coutinho’nun uzaktan golüyle geldi.

İkinci devre tamamen gerginleşen Chelsea önünde hızlı kontrataklarla çıkan Liverpool, özellikle Benteke’nin oyuna girmesiyle farklı bir kimliğe büründü. Maça damgasını vuran Belçikalı yıldız önce 74’de yeniden sahneye çıkan Coutinho’ya asist yaptı, ardından da 83’de yaptığı şık vuruşla farkın açılmasını sağladı. 3 maç sonra galip gelen Liverpool, Klopp idaresinde ilk zaferini yaşadı, 4 yıl sonra Stamford Brige’de kazandı.

Haberin Devamı

Normal ‘biri’ kazandı

Maç öncesinde konuşulan Jurgen Klopp-Jose Mourinho düellosunda kazanan Klopp oldu. Daha önce Klopp, Dortmund’u, Real Madrid’i de Mourinho çalıştırırken 4 kez karşılaşan ikilide gelenek yine değişmedi. Dortmund ile 3 galibiyet 1 beraberlik alan Alman çalıştırıcı, özellikle 2012 yılında Şampiyonlar Ligi yarı finalinde yıldızlaşmıştı. İngiltere’de de ilk kez karşılaşan iki rakipten kendisini ‘Normal biri’ olarak tanıtan Klopp, ‘Özel biri’ olan Mourinho’yu yine devirdi.

Mourinho’nun tepkisi

Liverpool’u konuk eden Chelsea’de Menajer Jose Mourinho, Coutinho’nun ilk yarı biterken attığı gole ilginç bir tepki gösterdi. Portekizli teknik adam, takımının yediği gole bir hayli öfkelenerek, soyunma odasına gitti. Devrenin bitmesini beklemeden içeri geçen Mourinho, ikinci yarıda da bir hayli gergin gözüktü.

En özel zafer