Galatasaray Enerji kesintisi!

Enerji kesintisi!

27.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesinden sonra müthiş bir seri yakalayan Galatasaray'ın, Ankara'da voltajı düştü.

Enerji kesintisi

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Gençlerbirliği karşısına Melo, Sneijder ve Chedjou gibi önemli yıldızları olmadan çıkan sarı-kırmızılı ekip, Emre Çolak’ın golüyle skor avantajını yakalamasına rağmen bunu korumayı başaramadı. Ev sahibi ikinci yarı Stancu ile eşitliği sağladı, Cim-Bom zirve yarışında önemli bir yara aldı.

Defans, orta alan ve hücum bölgesindeki etkileri dikkate alındığında takımın yüzde 50’si sayılabilecek Sneijder, Chedjou ve Melo gibi isimler yokluğunda Gençlerbirliği maçının kolay olmayacağı aşikardı.

Ne var ki Ankara’ya yakışmayacak derecede kötü olan bir zeminde oynanan maçta Galatasaray’ın bulduğu gol ‘yılbaşı ikramiyesi’ gibiydi. Ancak Cim-Bom başkentte sonunu getiremedi ve 1 puana razı oldu.

19 Mayıs’taki mücadeye aslında iyi başlayan taraf Gençlerbirliği’ydi ama golü bulan ise Galatasaray. İlk dakikalar Başkent ekibinin tehlikeleri ile geçerken özellikle 15’inci dakikada Ahmet’in kafasında Muslera’nın refleksi muazzamdı.

Haberin Devamı

18’de Gençler atakta iken genç yetenek İrfan topla laubali hareket edince bedeli ağır oldu. Galatasaray 3 topta o kadar çabuk gole ulaştı ki bu hıza ancak ‘Usain Bolt’ gidebilirdi herhalde. Olcan’la başlayan atakta tecrübeli futbolcu Burak’ı gördü. Burak biraz mesafe katedip son vuruşu yapması için topu Emre Çolak’ın önüne bıraktı. Son haftaların yükselen ismi bekletmeden kalecinin altından topu filelerle buluşturdu.

Cim-Bom’a yetmedi

Bu gol bile Galatasaray’ın üzerindeki ölü toprağını atmaya yetmedi. Sanki “Nasıl olsa gol yemez ve maçı 1-0’a kilitleriz” gibiydiler. Uzun süre de bu durum böyle devam etti. Gençler ise son bölüme getirdiği topları bir türlü sonuca dönüştüremiyordu. Taa ki 71’e dek bu durum sürdü. O dakikada Stancu’nun kafasında skora eşitlik geldi. Hamza Hamzaoğlu, Umut-Bruma değişikliği ile oyuna müdahale etmek istedi.

Uzatmada maçın belki de en net pozisyonunu Burak Yılmaz yakaladı ama kafa vuruşunda Ramazan gole izin vermedi. Sonuçta Cim-Bom’un serisi son buldu.