Basketbol Engelli Milli Basketbolcular iş istiyor!

Engelli Milli Basketbolcular iş istiyor!

14.04.2015 - 14:06 | Son Güncellenme:

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'nda forma giyen 3 engelli basketçi, maddi imkansızlıklarını aşabilmek amacıyla işe girmek için destek istiyor.

Engelli Milli Basketbolcular iş istiyor

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi ekiplerinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kulübü, ligde çıktığı 13 maçta rakiplerini mağlup ederek play-off'a lider olarak katılmayı hak kazandı.

Haberin Devamı

Ligi namağlup bitiren tek kulüp olan Şanlıurfa ekibinin aynı zamanda milli takımda da forma giyen 3 oyuncusu, fiziksel engelini aşmasına rağmen ekonomik kaygılarını gidermekte zorlanıyor.

Kulüp başkanı Serdar Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin engelli sporu alanında çok başarılı bir dönemi geçirdiğini söyledi.

Oyuncularının özveriyle mücadele ettiğine vurgu yapan Yıldırım, kulüpten oyuncuların sembolik rakamlarla ücret aldığını belirtti.

Güçlü kulüplerin transfer teklifi getirdiği, oyuncularını bırakmak istemediğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Oyuncularımız geçimlerini sağlayabilmek için iş de bulması gerekiyor ancak eğitim seviyesi ve bilgisayar bilgisi olan oyuncularımıza iş bulmakta zorlanıyoruz. Birçok süper lig takımı oyuncularımızı transfer etmek için girişimde bulunuyor. Başarıyı yakalayan oyuncularımıza iş desteği verilerek spora katkılarını sürdürmelerinin sağlanmasını istiyoruz. Kolay kolay özellikle bu branşta sporcu yetişmiyor elimizdeki kaliteli oyuncuları daha iyi değerlendirmeliyiz. Özellikle milli sporcularımızdan Mehmet Çetingöz, Ömer Işık ile Ali Kabakürekler'in acil işe ihtiyacı var."

Haberin Devamı

Kariyerinde bir dünya şampiyonası 3 de Avrupa şampiyonası bulunan oyunculardan Mehmet Çetingöz, bu yıl da milli takım forması giyecek olmanın sevincini yaşadığını bildirdi.

Çetingöz, genç milli sporcuların takım arkadaşları açısından da motivasyon kaynağı olduğunu kaydetti.

Genç sporculara iş imkanın sağlanmadığı takdirde kulüpten ayrılmak zorunda kalacağını dile getiren Çetingöz, başarılarının sırrının altyapıdan geldiğini belirterek, "Herkes yoğun çalışıyor, genç sporcumuza iş verilse alt yapısı güçlü olan takımımızın transfere de ihtiyacı olmaz. Gençleri kaybedersek başarımızı da kaybederiz. Çünkü gücümüzü altyapıdan alıyoruz. Hemen hemen bütün oyuncularımız teklif alıyor. Herkes bir yere kadar fedakarlık gösteriyor herkesin ailesi var geçindirmek zorunda. Tek temennimiz genç sporculara sahip çıkılmasıdır" ifadesini kullandı.