Diğer Enstitü kurmak şart!

Enstitü kurmak şart!

10.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Murat Tuncer ile Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Haydar Demirel, “Olimpiyatların kazanılması bilimsel bir süreçtir. Enstitü olmadan gerçekleşmesi mümkün değildir” dedi

Enstitü kurmak şart

CEMAL ERSEN

İstanbul’un 2020 Yaz Oyunları oylamasında Tokyo’ya kaybetmesinin yankıları sürerken, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Murat Tuncer ve Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Haydar Demirel’den, “Olimpiyatların kazanılması bilimsel bir süreçtir. Spor Bilimleri Enstitüsü olmadan bunun gerçekleşmesi mümkün değildir” uyarısı geldi.

Haberin Devamı

Rektör Tuncer, “Öncelikle Olimpiyatlara ev sahipliği yapabilmek için olimpiyat şampiyonu sporcu sayımızın artması gerekmekte. Bunun bilimsel bir süreç olduğu bilinmelidir. Üniversite olarak ülkemizde sporun geliştirilmesi, ülke çapında yaygınlaştırılması, sportif başarının artırılması ve özellikle Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarının yetiştirilmesi için gerekli bilimsel ve teknolojik desteği vermeye hazırız. Olimpiyat Oyunları düzenlemiş ülkelerin sportif performansın geliştirilmesi konularında ciddi bir bilimsel alt yapılarının olduğu ortadadır” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Haydar Demirel olimpiyatlar için Japonya örneğine dikkat çekerken, “Tokyo’da yapılan 1964 Olimpiyatlarında 3.olan Japonlar, 1988 Seul’den itibaren birbirini takip eden dört Olimpiyatta sırasıyla 14, 17, 25 ve 15. olunca, teknoloji harikası olan Japon Spor Bilimleri Enstitüsü’nü kurarak, bilimi en küçük ayrıntıya kadar sporun içerisine taşıdılar. Böylece 2004 Atina Olimpiyatlarından itibaren yeniden üst sıralara çıktılar ve 2020 Olimpiyat Oyunlarına da tekrar ev sahibi olmaya hak kazandılar” vurgusunu yaptı.

Haberin Devamı

Japon Spor Bilimleri Enstitüsü’nü incelemek için bu ülkeye heyet gönderildiğine dikkat çeken Demirel, “Üniversitemiz bünyesinde bu enstitünün bir benzerinin kurulması planlandı. Kurulacak olan Spor Bilimleri Enstitüsü, araştırma laboratuvarları, antrenman ve spor kompleksi ve test alanları ile sporun hemen her dalında Olimpiyatlarda başarılı sporcular yetiştirmek için yetenekli sporcuların seçimi ve elit sporcularda üst düzey performansın sağlıklı bir biçimde sergilenebilmesi için en uygun yöntemleri ortaya koyacak” dedi.