Fenerbahçe Ercan Güven: Muhteşem soru

Ercan Güven: Muhteşem soru

05.03.2019 - 09:28 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi yazarı Ercan Güven bugün yazdığı yazısında, kamuoyunda çok tartışılan Serdar Aziz'in Çaykur Rizespor maçındaki penaltı pozisyonu için çarpıcı yorumlarda bulundu.

Ercan Güven: Muhteşem soru

İşte Güven'in 'F.Bahçe'nin iskeleti!..' başlıklı yazısındaki o bölüm;

Haberin Devamı

Muhteşem soru

Gelelim üzerinde tepinilip reyting makinasına çevrilirken iskelete dönmüş Fenerbahçe’nin etinden et koparan penaltıya:

Futbol camiasının IFAB kurallarını belki de ilk defa okumasına sebep olan, hatta kural kitapçığını korsan yayın tezgahına düşüren penaltı, Serdar Aziz pozisyondan önce ofsaytta diye oyun hamuruna dönmüştü ya...

Hepimiz “bakarken” Tayfun Bayındır “gördü” ve spor medyasının yeni baştan öğrenmesi gereken “doğru soruyu sorma” hakkını kullandı!

“Serdar Aziz ofsaytta mı”?

Öyle dediler!

“Nereden biliyorsunuz, gördünüz mü”?

Hoppalaaa... Biz ofsaytı ön koşul gibi kabul etmiş ve oradan itibaren tartışmanın şehvetine dalmıştık ne güzel...

Tüm bu kural araştırmaları, hakem yorumları, resmi açıklamalar boşuna mı?

Haberin Devamı

Galiba...

Sevgili müdürümüz Tayfun Bayındır’ın sorduğu basit:

“Nereden biliyorsunuz Serdar’ın ofsaytta olduğunu”?

Doğru ya... Ofsayt olsa VAR çizgiyi çizer, hem biz görürdük hem de ekrana yardımcısıyla gidip konsültasyon yapmak zorunda kalan hakem.

Çizgi yok... Ofsayt yok.

Karmaşık bir pozisyon minicik bir soruyla ancak bu kadar güzel çözümlenebilir, ortada bir fatura varsa “sahibi” olan VAR’a ancak bu kadar güzel postalanabilirdi.

Valla VAR’ı bilmem... Ama iyi ki, CNN Türk’de sevgili Fuat Akdağ’ın yönettiği, sevgili Tayfun Bayındır ve Serdar Ali Çelikler’in zeki/ilkeli yorumlarıyla önümüzü açtığı, sayın Kuddusi Müftüoğlu’nun eski hakemlerin yüzünü ağarttığı gerçek bir spor programı var da...

Adına futbol programları denilen şov dünyasında, biraz zihin açıcı gazetecilik görebiliyoruz ve beyinler uyuşmak yerine çalışmak zorunda kalıyor.