Ercan Güven

Ercan Güven

eguven@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

“Fırsatı ganimet bilmek” işte bu olsa gerek... Baktı ki, mümkünatı var; düne kadar Galatasaray’ın şampiyonluk kaçsa bile avunacağı lig ikinciliğini, daha maçın ikinci dakikasında cebine yerleştirdi Beşiktaş.
Ne olur ne olmaz!.. Şans kapıyı birkaç defa çalmaz.
Kolay mı; “göçebe inşaat sezonunda” kıt kanaat imkanlarla (üç büyüklere göre) ön elemesiz bir Şampiyonlar Ligi bileti almak...
Daha kronometre 8. dakikayı gösterirken golleri de ikiledi. Bir saat sonra üç...
Geri almak için Galatasaray uğraşsın şimdi.
***
Peki neydi bu sıra dışı “süratin” sebebi?.. Sadece fırsatın körüklediği motivasyon ateşi mi?.. Mustafa Pektemek’e ilk 11’de başladığında eklenen “kahraman” nitelikleri mi? Necip’in çalışkanlığı, Veli’nin top kazanma, Olcay’ın koşma iştahı mı?
Belki hepsi birden.
Tabi bir de Hamza Hamzaoğlu’nun maçtan önce “orta alanda bir şey deneyeceğiz bakalım” cümlesiyle altını çizdiği Sertan ve Emrah’ı Merter’le harmanlamasıydı.
Tutmadı...
***
Rakibini kaleden elli metre uzakta karşılayacak kadar önde oynayan, ligin en iyi savunmasını yapan Beşiktaş karşısında eridi gitti Hamzaoğlu’nun denemesi.
Hamzaoğlu, yeni bir farklı İstanbul macerasından çekinmiş olmalı ki, Bruno ve Kuate’yi alıp 46. dakikada denemeye son verdi.
Pres yapmayan, direnç göstermeyen, sadece fırsat bulduğunda oynamaya çalışan iyi niyetli Akhisar’ı biraz daha zorlu hale getirmeye çalıştı ama nafile... Beşiktaş ikinciliğin keyfini tatmıştı bir kere.
Durmak yok, son dakikaya kadar mücadele...
***
Gelelim Mustafa Pektemek’in “kafasına”...
Evet, iyi yükselip havada asılı kalıp attığı kafa golü çok güzeldi. Ama beş dakika sonra bu sefer kafasını rakibe çarptı.
Forma falan kan revan.
Bandaj, yeni forma, tekrar sahaya... Ama kanama durmuyor.
Uluslararası kurallar, sahada kan görmek istemiyor. Bir sürü hijyenik nedeni var. Lakin 12 dakika daha kan içinde oynadı Pektemek.
Bari vişne suyu verselerdi çocuğa.
Devre arası dikiş ve dördüncü forma. O da 10 dakika dayandı, yerini Almeida’ya bıraktı sahaların şanssız adamı.
***
Beşiktaş’ı bir hazırlık maçındaki kadar değiştiren ise Ersan Gülüm’ün sakatlanıp çıkmasıydı. Jermaine Jones oyuna girdi ama Necip’in ve Atiba’nın da yeri değişti bu yüzden.
İkinci yarıda Akhisar da en az onun kadar değişmişti.
Ortaya çıkan “yeni takımlar” arasında iyi olan yine Beşiktaş’tı. Attığı kadar kaçırdı ve Atiba’nın üçüncü golüyle Lig ikinciliğini söke söke aldı Beşiktaş.
Bundan sonra kendi göbeğini kendi kesecek.
Sezon içindeki bu tarihi güne keşke Beşiktaşlı “er kişiler” de şahit olsaydı.