Ercan Güven

Ercan Güven

eguven@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünya’da örnekleri var... Ünlü futbolcular sosyal kampanyalara “topsuz alandaki” uğraşları ile katılıp, sadece ulusal değil küresel dikkati o eyleme odaklıyorlar.
Niye olmasın bizde de...
Mesela Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş takımları, soyunma odasından o günün anlam ve önemini anlatan bir pankartla çıkmak yerine, stüdyoya girip bir müzik gurubuna vokal yapsalar, ne kadar şık olurdu değil mi?
“Sırası mı” demeyin!.. Sezonun yarısı olmadan haddinden fazla gerildik; futbolun güler yüzüne ve şefkatine de ihtiyacımız var.
Peki, hangi müzik grupların melodisine eşlik ederlerdi üç büyüklerimiz? Bir ilişkileri olmalı değil mi?
Galatasaray’a “Ceza” gurubu uyar.
Fenerbahçe’ye “Duman”...
Beşiktaş’a “Gece Yolcuları”.
Çünkü Galatasaray ceza bağımlısı, Fenerbahçe duman oldu bu sezon.
Beşiktaş’ta ise hoca da dahil herkes yolcu gibi.

Haberin Devamı

FATİH TERİM VE “BULANIK SULAR”

Galatasaray’ı Fatih Terim yaktı!
Evindeki derbide enkaz halindeki Fenerbahçe’nin elinden zor kurtulmayı hakeme bağlayıp gargaraya getirmek için, peşine Başkanı, Başkan Yardımcısını da katarak “karanlık sulara” tüpsüz daldı...
Her şeyin bedeli var!.. Koskoca Galatasaray’ı Metris Cezaevine çevirdi sonuçta. Herkes hükümlü futbol ceza yasasına göre.
Bitmedi...
Bu tuhaf durumu bir de “evdekilere” izah etmek lazımdı...
Olayı akla ve mantığa uygun hale getirebilmek, Galatasaraylılara “ne kazanıyoruz, ne kaybediyoruz” muhasebesi yaptırmamak niyetiyle “şampiyonluğumuza engel olmak istiyorlar” gibi bir konsept sürdü “Galatasaray kafası” ortaya ki, iki yanı keskin bıçak gibidir ve kırk kere tekrarlarlarsa gerçek olabilir!
Sonuçta, hakem de insandır, MHK de Ceza Kurulu da TFF de insanlardan oluşmaktadır. İnsanların ise -hele haksız suçlamalarda- “yeter be” demesi kuvvetle olasıdır.
Nereden baksanız vahim hata.
Terim’in tercihi “Bulanık Sular” aslında Ceza Grubu’nun ünlü bir parçasıdır.

ALİ KOÇ EZGİSİ; “OLMADI YAR”!..

Fenerbahçe’nin “Duman” olması öyle tesadüfi değil; ciddi bir ekip ve emek işi!..
Satılan yeterli topçular, alınan yetersiz futbolculardan başlar, bu işin fikir babası ve bir numaralı icracısı Comolli’ye kadar gider...
Eldekileri değerlendiremeyen Cocu ve yardımcısı Koeman’ı da bohçalayıp tüm bu isimler ve eylemlerinden sorumlu Başkan Ali Koç’a kadar gelir.
Niyet “iyi” olabilir...
Gelecek elbet önemlidir.
Lakin şu anda ortaya çıkan sonuç, bırakın Fenerbahçelileri rakip kulüpler ile onların taraftarlarını bile sersem etmiş, ligin kimyasını bozmuş, insanları saçmalatır olmuştur.
“Yeni Fenerbahçe” ütopyasına tuzla koşarak önce Cocu, sonra Koeman’a sarılanlar, ellerini kollarını koyacak yer bulamamaktadırlar şimdi...
Ceplerine mi soksunlar, gökyüzüne uzatıp Allah’a mı sığınsınlar bilememektedirler.
Dün “Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon” sloganlarıyla sandığa gidenleri bugün “küme düşer miyiz” endişesi sarmışsa, Fenerbahçe’den çıkan dumanın zehirlerini siz tahmin edin.
Duman Grubu “Olmadı Yar” şarkısını Ali Koç Fenerbahçesi için bestelemiş olmalı!

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’I “AYRILIĞIN SONRASI” KORKUTUYOR

Haberin Devamı

Tarih, Beşiktaş’ta işlerin yolunda gittiğini iddia ediyor; sosyoloji ve dahi fen bilimleri şiddetle reddediyor...
Sebebi?..
Rivayet muhtelif.
Başkan’a göre muhalefetin bel altı çalışmalarının bir sonucu, Beşiktaş’ın durduk yerde huzursuzluk yaşaması... Her şey süt liman!
Bir yandan, Başkan ve Hoca Kuran’a el basacaklar neredeyse “valla kavga etmiyoruz” diye.
İyi de... İş o dereceye geldi ki, kavga etmiyorlarsa “görevi ihmalden” sorgulanması lazım bir başka fikre göre Fikret Orman ile Şenol Güneş’in!
Güneş “para için en iyi topçularımı sattın” kavgası çıkarmalı, Orman “eski formundan uzaksın”...
Kara komedi sanki.
Geride çifte şampiyonluk olmasa, “çıkması mı çıkmaması mı normaldir bilinmeyen” o kavga, çoktan gerçekleşmişti ya; neyse...
Taraftar ise gözüne inanıyor ve sahada yakın geçmişin takımını göremediği için tadı kaçık durumda. Velinimet keyifsizse gerisi detay.
Gerçeği Şenol Güneş söyledi 2,5 ay önce; es geçildi:
“Türkiye’de 3-4 yıl aynı takımda çalışmak doğru olmaz”!
Yani hoca yolcu... Kiralıklar, sözleşmesi bitenler, beğenilmeyenler yolcu. Başkan’ı bilemiyoruz henüz ama yolcu çok Beşiktaş’ta...
Gece Yolcuları Grubunun şarkısı; “Ayrılığın Sonrası”... Beşiktaş’ın korktuğu ve henüz vokal yapmasa da mırıldandığı bu.