Ercan Güven

Ercan Güven

eguven@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Rizespor karşılaşması Pereira’nın dediği gibi “şampiyonluk maçı” ise vay Fenerbahçe’nin haline...

Skora bakan aldanır. Hepsi penaltı tabelanın. Yani 0-0’ın üzerine üç tane yazı tura... Kazanan Fenerbahçe!

Fenerbahçe açısından sadece üç puanla hatırlanıp gerisinin unutulması gereken bir maç özetle.

Kadıköy’deki müsabakadan tek anı kalır geriye; futbol jargonumuza katkıları!..

“Gol pozisyonu” yoktu maçta “penaltı pozisyonu” vardı. Gol yoktu penaltı vardı. “Gollü maç” değil “penaltılı maç” mesela...

Radyoyu dinlemedim ama anlatan “Markoviç ortadan driplingle penaltıya gidiyor sayın dinleyiciler” demiş olabilir.

Haberin Devamı

F.Bahçe öyle ya da böyle şampiyonluk yolunda ilerliyor ama bu gidişle Pereira’nın sağlığı tehlikede görünüyor!.. Malum, Portekizli hoca “bir penaltı çalınsa pasta yaptıracağım” demişti; şeker komasına girebilir. Hele F.Bahçe’nin ilk penaltısına yedi katlı düğün pastası yaptırması gerekir.

Ceza sahasına giren Volkan ile Hikmet Karaman’ın kötü tercihi ile sağ bek oynayan Sercan omuz omuza mücadele ediyor, Volkan düşünce Fenerbahçe ilk penaltısını yazıyor.

O dakikaya kadar önde basmaya çalışan Kweuke’siz, Makladi’siz Rizespor’un boş bıraktığı alanda vites yükselten Markovic ve öne çıkan Souza’dan başka göze batan yok Fenerbahçe’de.

Ancak rakipte de iş bitirici adam yok.

İlk yarının topla oynama istatistiği Rizespor’un tam iki katı Fenerbahçe’nin.. Lakin pozisyon yok.

Ardından anasının ak sütü gibi bir penaltı ile Fenerbahçe golü ikiliyor. Başrolde yine Sercan. Bu sefer eliyle ikram ediyor Fenerbahçe’ye.

Penaltılar olmasa Rizespor filelerini ancak üfleyerek sallayabilecek performanstaki Fernandao, ilginçtir ki, bu maçla birlikte gol krallığına gidiyor.

Maçın ikinci yarısında herkes Fenerbahçe’den harbi gol bekleyedursun, daha 46. dakikada Fenerbahçe kalecisi Volkan ikinci hatasını yapıyor. İlkinde kısa degajla gol tehlikesi yaratmıştı, ikinci hatasında topu kaybetmiş adamı eziyor ceza sahası içinde.

Zaten Fenerbahçe’nin turnusol kağıdı Volkan’dır. Ona bakıp anlayabilirsiniz takımda tatsızlık mı var, dostluk mu, hırs mı, arzu mu... Anlaşılan bu haftalarda biraz şaşkın Fenerbahçe. Ne yapacağını bilmez halde.

Haberin Devamı

Maçın geri kalanı pas hatası, tatsız mücadeleler, pozisyona dönmeyen hamleler Vs... Van Persie bile ıskalıyor ceza sahasında. Anlayın yani.

Sadece yedekleriyle şampiyonluğa oynaması gereken Fenerbahçe’de bir tuhaflık var vesselam. Koşuyorlar, basıyorlar, sonuç gelmiyor.

Hani Pereira formaları iyi dağıtmıyor deseniz değil.

Caner yoksa H.Ali formda... Gökhan olmazsa Şener istim üstünde. İkisi de buldozer gibi gidip geliyorlar ama meyve yok meyve. Alves ileri katkı yapıyor. Souza yükleniyor. Yok yok yok. Bir tek defansı sağlam durmayı beceriyor.

Nani’nin bile alternatifi olan Fenerbahçe kendi evinde eksik Rizespor’u ancak lunapark golcüleri gibi penaltılarla yenebiliyorsa ya Kadıköy’de hava bozuk ya kimya.

Zorla sokacaklar Başkan’ı soyunma odasına.