Ercan Güven

Ercan Güven

eguven@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

“11’leri meçhul, üstün futbolu bariz” başlayıp aynen devam eden ve üzerine titrenip olası bir futbol kazası ile çökmesinden endişe edilen Jesus sisteminde, Alanyaspor ile Kadıköy randevusu ancak moral yükseltebilirdi…
Ve öyle oldu.
Formanın içindekiler değişiyor, Fenerbahçe aynı… Bu kez 7 ile sınırlıydı rotasyon ama üç gün önce Fransa’da Rennes’i ellerinden kaçıran sanki onlardı.
İştahlı, diri, enerjik futbolcular… Coşkulu oynuyorlar keyif veriyorlar. Baskıda asla geri adım atmıyorlar, vites küçültmüyorlar. Yardımlaşma zirvede. Hep daha çok istiyorlar.
Tıpkı tribünler gibi…
İki golden sonra ilk yarının uzatmasında Pedro kendi kazandığı penaltıyı kaleciye teslim ediyor, tribünler Pedro’yu alkışlıyor. Uzatmalar bitmeden Fenerbahçe artık “süper” sınıfına terfi eden orta sahası Crespo kaçan penaltıyı telafi ediyor. Arao şahane oynuyor. Ferdi her yerde. Valencia zeka ve yetenek küpü. Bunlar dün sahada olanlar. Dört gün öncekiler de aynıydı.
Sanki rüyada yaşıyor Fenerbahçe!
“Üç gün öncesi-dün gecesi-15 gün sonrası” farklı olacak takımın tek sakıncası, Rennes maçından yola çıkıp Alanyaspor karşılaşmasını yorumlamanın, Beşiktaş derbisine oynayacak futbolcular açısından tahmin şansının elden kaçması.
Fenerbahçe özelinde sadece sahadaki futbol kalibresine bakmak lazım ki, yine dum dum kurşunu gibiydi dün.
Peki Alanyaspor bilmiyor mu Fenerbahçe’nin bu önde baskılı hızlı oyununu da önlem almadı. Bakın, Fenerbahçe gibi takıma şansını deneyip aynen karşılık vermeye çalışırsanız bir yarıda 3 gol yiyip şaşırırsınız.
Geride pas yapmayı sevse de hızla rakip kaleye gidebilen ligin en çok koşan takımı Alanyaspor’a karşı dörtlü savunma ve Crespo-Arao orta sahasıyla çıktı Jesus. Lakin, bekler dahil geri kalanı ofansifti. Güvenlik önde yapılan baskının kalitesine bağlıydı. Yani biraz tehlikedeydi ama rakibe bunu değerlendirecek zaman bırakmadı ki Fenerbahçe baskısı.
İştah Jorge Jesus’tan kaynaklı besbelli. 65. dakikada İrfan Can ile Lincoln’u oyuna alıyor kurt hoca… O Lincoln, Valencia’nın attığı dördüncü golün asistini yapıyor, o İrfan Can beşinci golünü atıyor.
Son on dakika sahanın yıldızı Crespo’yu alkışlatıp Mert Hakan’ı alıyor, sonra Arda’yı sokarak bir anlamda seyirciyi alkışlıyor Jesus.
Daha iyisi can sağlığı!.. Kısacası, 11’lerden bağımsız çok iyi oynayan Fenerbahçe’nin milli ara öncesi moral gecesiydi Kadıköy’deki…
Ancak dikkat!
Beşiktaş derbisi ile sonlanacak milli ara, belki de bir tek Fenerbahçe’ye yaramaz!.. Çünkü çoğu sorunlu rakiplerin kendine çeki düzen verip yükseleceği böyle bir sürece, en az ihtiyacı olan Fenerbahçe. Neyi düzeltecek ki? Tam tersine, en az haftada bir forma bulan istim üstündeki iki on birde huzursuzluk bile yaratabilir boş geçen günler.