Ercan Güven

Ercan Güven

eguven@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi Üçüncü Ön Eleme Turu için rakipler arasında “keski bıçak” Shakhtar Donetsk’e tosladığında “aman enseyi karartmayın” diye yazmıştım.
Üstelik kuradan bir gün önce Kadıköy’de Dnipro’ya 1-0 yenilmişti Fenerbahçe.
Yeni transferleri Simon Kjaer, Şener Özbayraklı, Jose Fernandao, Abdoulaye Ba, Fabiano Ribeiro, Luis Nani ve Josef de Souza, ilk defa Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın çimlerine maç için ayak basmış, Bruno Alves kendi kalesine gol atmış, Nani çıldırmıştı.
Manzara berbattı.
Millet homurdanırken on günde on kat düzeleceğini nereden çıkartmıştım Fenerbahçe’nin?
Çok basit... Kaliteli adamlarla ne kadar kötü futbol oynanabilirdi ki?..
Zaman önemliydi.
Hâlâ da önemli...
O kadar ki... Ben Salı günü Kadıköy’deki ilk Shakhtar maçından çok, bir hafta sonraki deplasmandan ümitliyim.
Bugünden itibaren bir on gün daha demektir bu.
Düşünsenize; birbirlerini daha iyi tanımak bir yana Shakhtar takımını da biliyor olacaklar on gün sonra.
Yani Salı’ya alınacak bir beraberlik bile karamsar etmesin Fenerbahçelileri.
“Kim Milyoner Olmak İster” diye bir program var hani... Sonuna kadar gidebileceği kariyerinden, her halinden belli, donanımlı, bilgili yarışmacı daha ilk uyduruk soruda takılır, jokere başvurur ya...
O halde Fenerbahçe. Kapasite mevcut; tek handikap şartlar. Kadıköy’de “Seyirci Jokeri” lazım... Rövanşta futbolcuların kişisel birikimi halleder işi.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın yeni ‘Abdurrahim Albayrak’ı...

Galatasaray’ın yeni “Abdurrahim Albayrak”ı kim?..
Başkan’ın kardeşi Mehmet Özbek. Ben uydurmuyorum; sayın Dursun Özbek söylüyormuş “Florya’dan sorumlu” kardeşini futbolcularla falan tanıştırırken. “İlahi tesadüf” bu ya...
Yüce Rabbim, Dursun Özbek’i yaratırken Galatasaray Başkanı olsun diye özenmiş bezenmiş... Hemen sonra kardeşi Mehmet Özbek’i de Abdurrahim Albayrak’tan daha cevval, daha özverili, daha Galatasaraylı yapmış!..
Hani ünlü sanatçıların/futbolcuların menajeri, ağabeyi-babası falan olur ya... Ben inanmam bu kadar rastlantıya. Bir aileden bir ünlü çıkabilir. Aynı zamanda en yakın akrabasının en iyi menajer olma ihtimali nedir?
Neyse, kendileri bilir.
Sayın Mehmet Özbek, yeni Abdurrahim Albayrak olabilir veya olmayabilir.
Ama olabilmesi için ağabeyi mıntıka temizliği, destek, arka çıkma, ne lazımsa yapıyor. Cüneyt Tanman gibi Galatasaray tarihine adını yazdırmış, kişiliği, insan ilişkileri, bilgisiyle tartışmasız bir yönetici bile harcanıyor.
Neden?
Başkan Özbek’in kan bağı olmayan insanlar dışında kimseye güvenmeyen kişilik yapısından mı kaynaklanıyor bu tasarruf?..
Yoksa, önceliği Galatasaray olan insanlara parasızlık nedeniyle takımı küçültmesini anlatamayacağından, önceliği “kendisi” olan akrabasıyla çalışma gereği mi duyuyor?
Birincisi olduğunu söylüyorlar ki, fark etmez...
Her iki durumda da vay Galatasaray’ın başına gelenler!