Erdem Koç

Erdem Koç

kocherdem@yahoo.com

Tüm Yazıları

20. HAFTA

Soru 1: Bayer Leverkusen bu haftaki 1-0’lık galibiyetle Mönchengladbach deplasmanındaki yenilmezlik serisini kaç maça çıkarmıştır?

a)22 b)21 c)19 d) 15

Cevap 1: Leverkusen ezeli rakip Mönchengladbach deplasmanında Bundesliga tarihinin en uzun dış daha yenilmezlik serisine sahip. Tam 22 maçtır Gladbach’a gidip yenilmeden dönüyorlar. Bu hafta aldıkları galibiyet bu 22 maçta aldıkları 6. galibiyetti vekalan 16 maçtan da beraberlikle döndüler.

Soru 2: Bu hafta konuk ettiği Braunschweig’i 3-0’la rahat geçen Eintracht Frankfurt’un ligin ilk yarısında kendi evinde aldığı galibiyet sayısı kaçtır?

Haberin Devamı

a)4 b)2 c)1 d)0

Cevap 2: Ligin ikinci yarısında içerde oynadığı iki maçı da kazanmayı başaran Frankfurt, ilk yarıda kendi evinde hiç maç kazanamadı.

Soru 3:Dortmund Werder Bremen deplasmanında 1-5’lik skorla kazanırken, Bremen’in tek golü genç oyuncu Levent Ayçiçek’ten geldi. Levent’in Bundesliga kariyerinde rakip kaleye attığı şut sayısı kaçtır?

a)14 b)2 c)1 d)0

Cevap 3: Dortmund maçı Levent’in ilk Bundesliga maçıydı. 80. dakikada Aaron Hunt’ın yerine oyuna giren genç oyuncu, 1. Bundesliga kariyerinde kaleye çektiği ilk şutta golü buldu.

Soru 4: Nürnberg deplasmanındauzun zamandır kazanamayan Bayern bu hafta bu seriyi 0-2’lik galibiyetle sonlandırdı. Galibiyete rağmen, Nürnberg’in diri ve kavgacı oyunu kötü zeminle birleşince Bayern sezonun “en düşük” topla oynama yüzdesine imza attı. Bu yüzde kaçtır?

a)51 b)54 c)58 d)62

Cevap 4: Bayern’in Nürnberg deplasmanındaki %58’lik topla oynama yüzdesi bu sezonun en düşük oranıydı.

Soru 5: Hoffenheim son dakikalarda bulduğu golle Freiburg’dan 1 puan koparmayı başardı. Takımın başına yaklaşık 1 yıl önce geçen Markus Gisdol yönetiminde Hoffenheim kaç deplasman maçından gol yemeden ayrılmıştır?

a)5 b)2 c)1 d)0

Cevap 5: Markus Gisdol Hoffenheim’ın başına geçtiğinden beri bütün deplasman maçlarında en az 1 gol yemiştir.

Soru 6: Bu hafta konuk ettiği Mainz'ı 3-0'lık skorla geçip 33 puana ulaşan Wolfsburg, şampiyon olduğu 2008/09 sezonun 20. haftasında da aynı şekilde 33 puana sahipti. Bugün lider Bayern'den 23 puan geride olan Wolfsburg, o sezon kaç puan geriden gelerek şampiyon olmuştu?

Haberin Devamı

a)21 b)14 c)7 d)3

Cevap 6:Wolfsburg şampiyonluğa ulaştığı 2008/09 sezonunun 20. haftasında liderden 7 puan gerideydi.

Soru 7: Bu sezon 51’incisi oynanan 1. Bundesliga tarihinde 51 sezonda da oynamış tek takım aşağıdakilerden hangisidir?

a)Eintracht Frankfurt b)Bayern Münih c)HSV Hamburg d)USC Aachen

1.Bundesliga tarihindeki 51 sezonda da oynamış tek takım HSV Hamburg’dur. Bu hafta evinde Hertha Berlin’e 0-3 yenilerek düşme hattında iyiden iyiye yerleşen Hamburg, eğer bu sezon ligden düşerse bu unvanını kaybedecek.Bu açıdan bakınca maç sonrası kulübün önünde toplanarak olay çıkaran taraftarı anlamak zor değil.

Soru 8: Augsburg bu hafta sonu Stuttgart deplasmanında1-4 galip gelerek büyük bir sansasyona imza attı. Augsburg’un bu maça kadar deplasmanda kazandığı 1. Bundesliga maçlarında rakibine atabildiği en büyük fark kaçtır?

a)4 b)2 b)1 d)Bu Augsburg’un 1. Bundesliga’daki ilk deplasman galibiyetiydi.

Haberin Devamı

Cevap 8: Bu hafta deplasmanda Stuttgart’a 3 fark atan Augsburg daha önce kazandığı hiçbir deplasman maçında rakibine 1’den fazla fark atamamıştır.

Soru 9: Hannover Schalke deplasmanında 2-0 kaybederken Tayfun Korkut takımın başında çıktığı 3’üncü maçında ilk mağlubiyetini aldı. Gelsenlkirchen’de bu sezonun 10’uncudeplasman maçına çıkan Hannover bunlardan kaçını kazandı?

a)0 b)1 c)2 d)4

Cevap 9: Hannover bu sezon oynadığı 10 deplasman maçından sadece iki hafta önceki Wolfsburg maçını kazanabildi. Bu maç aynı zamanda Tayfun’un ilk resmi maçıydı.

HAFTANIN KARMASI
(3-4-3)

---
Manuel Neuer (Bayern)
---
Ömer Toprak (Leverkusen)
Sebastian Jung (Frankfurt)
Sead Kolasinac (Schalke)
---
Henrikh Mkhitaryan (Dortmund)
Marco Reus (Dortmund)
Andre Hahn (Augsburg)
Alexander Meier (Frankfurt)
---
Adrian Ramos (Hertha)
Robert Lewandowski (Dortmund)
Mario Mandzukic (Bayern)

HAFTANIN TAKIMI
Augsburg

Son iki sezondur zar zor ligde kalıyorlardı. Galip de gelseler, mağlup de olsalar az gollü maçların sıkıcı takımıydılar. Bu sezon ise geçen sezon Freiburg’un yaptığını yapmaya adaylar. Öyle bir ritim tutturdular ki, böyle kısıtlı imkânlarla bunu başaran bir takımı izlemek apayrı bir zevk. Son dönemde Augsburg’un yaptıkları, bir futbol hipsterının menajerlik oyunu fantezisi gibi.

HAFTANIN YILDIZI
Adrian Ramos (Hertha Berlin)

Falcao’nun herkesi üzen sakatlığı, büyük ihtimalle bir kişiyi ‘o kadar da fazla’ üzmedi.O kişinin adı: Adrian Ramos. 14 golle 1. Bundesliga’nın güncel gol kralı durumundaki Kolomnbiyalı forvetgerçekten çok formda ve dünya kupasına gümbür gümbür geliyor. Ramos bu hafta Hamburg’a 2 gol birden attı ve bu başarıyı bu sezon 4. defa tekrarlıyor.

HAFTANIN GOLÜ
Henrikh Mkhitaryan (Dortmund)

Dortmund Bremen’e yarım düzine gol atarken 8 maçtır gol atamayan Mkhitaryan da 2 golle rahatlama fırsatı buldu. Birincisi yayın üzerinden uzak direk dibine bırakılan, artık “tipik” demek istediğim bir Mkhitaryan golüyken, ikinci gol çok başkaydı. Reus’un sol aut çizgisine doğru attığı topuk pası biraz açısını bozar gibi oldu, ancak Henrikh o pasa öyle bir plase vurdu ki; Tanju Çolak, Romario, Bergkamp gibi üretimi durmuş, efsane santraforları hatırladık bir anda.