Skorer Ergin Ataman: Rakoceviç çizmeyi aşmıştır

Ergin Ataman: Rakoceviç çizmeyi aşmıştır

12.02.2010 - 15:01 | Son Güncellenme:

.

Ergin Ataman: Rakoceviç çizmeyi aşmıştır

Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, Tel Aviv deplasmanında üzüntü verici bir yenilgi aldıklarını, ancak, Maccabi Electra Tel Aviv’i İstanbul’da 19-20 sayı farkla yenerek, gruptan çıkma yolunda avantaj yakalayacaklarını savundu.

Ataman, maçta kendisiyle tartışan Sırp oyuncu Igor Rakocevic’in bundan sonra kadroya girme şansının az olduğunu söylerken, dünkü maçın İspanyol hakemini de ağır biçimde eleştirdi.

ULEB Avrupa Ligi "Top 16" turu (F) Grubu 3. maçında deplasmanda İsrail temsilcisi Maccabi Electra Tel Aviv’e 72-62 yenilen Efes Pilsen’de, moraller bozuldu.

"RAKOCEVİC ÇİZMEYİ AŞTI"

Haberin Devamı

Galibiyet parolasıyla gittikleri Tel Aviv’den İstanbul’a üzgün dönen lacivert-beyazlılarda, antrenör Ergin Ataman, AA muhabirine önemli açıklamalar yaptı.

Ataman, Maccabi Electra Tel Aviv maçında tartıştığı Sırp oyuncu Igor Rokocevic’in bundan sonra kadroya girme şansının az olduğunu söyledi.

Ataman, Rakocevic ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Rakocevic çizmeyi aşmıştır. Sezon başından beri kendisini kazanmak için her türlü formüle başvurduk. Bundan sonra kadroya girme şansı son derece azdır.

Dışarda kalan oyuncularımıza haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Çünkü benim için asıl önemli olan, takım disiplinine sadık kalan oyunculardır. Bundan sonra zor kadroya girer. Türkiye Ligi ve Avrupa Ligi için kadromuzda zaten bir fazla oyuncu bulunuyor. Benim sistemimde bundan sonra zor oynar. Gerekli raporu yönetime vereceğim, sonrası yönetimin bileceği iş."

Haberin Devamı

"YAZIK OLDU"

Maçın genelini taktik olarak istedikleri tempoda oynadıklarını vurgulayan Ataman, şunları kaydetti: "Bizim açımızdan en tehlikelisi, Maccabi Electra Tel Aviv’e, Nokia Arena’da tempo yaptırmaktı. Skoru ve tempoyu düşük tutarak maçın son 3 dakikasına kadar istediklerimizi yaptık. Ancak son 3 dakika içinde üst üste top kayıpları yaptık ve İsrail ekibine, organize olmayan, çabuk atış imkanı verdik. Hızlı hücumlarla bir anda çok suni bir fark oluştu. Tabii ki çok yazık oldu. Çünkü Maccabi Electra Tel Aviv’in kesinlikle bizden iyi oynadığını düşünmüyorum." Ergin Ataman, İsrail takımını İstanbul’da 19-20 sayı farkla yenerek, gruptan çıkma yolunda avantaj yakalayacaklarını iddia etti.

"İstanbul’da, Nokia Arena’dan çok daha ateşli bir atmosfer yaratacağımızı düşünüyorum" diyen Ataman, şöyle devam etti: "Biz Maccabi Electra Tel Aviv’den çok daha iyi ve kapasiteli bir takımız. Rakibimizi İstanbul’da, buradaki maçtan daha farklı bir skorla yeneceğimize inanıyorum. 19-20 sayı farkla bir galibiyet bekliyorum. Bu da bize tur atlamak için çok ciddi bir avantaj oluşturur."

İSPANYOL HAKEME TEPKİ

Ergin Ataman, özellikle son periyotta çaldığı düdükler nedeniyle karşılaşmanın hakemlerinden İspanyol Dani Hierrezuelo’ya tepki gösterdi.

Ataman, İspanyol hakemin, ULEB Avrupa Ligi seviyesine yakışmayacak hakem hataları yaptığını savunarak, şunları söyledi: "Maçın özellikle İspanyol hakeminin aleyhimize çaldığı düdükler var.

Bunlara en basit örnek, Santiago’ya faul çalındı, atışı iptal edip, topu İsrail takımına verdi. Maçın son 2 dakikasında Ermal’ın pasında Shumpert’ın bomboş atışında yine faul gerekçesiyle basketi iptal etmesini, hakikaten bu seviyelere yakışmayacak bir hakem hatası olarak görüyorum ve bunun hep aynı hakem tarafından yapılması da çok ilginç. Çünkü biz dün gece maçı tekrardan seyrettik. Maçın son 10 dakikasında İspanyol hakemin çaldığı 10 düdükten 9’u bizim aleyhimize ve hatalı düdükler. Bunlar da birleşince sonuçta kaybettik."