Galatasaray Ergün Penbe'den Fenerbahçe için şok sözler!

Ergün Penbe'den Fenerbahçe için şok sözler!

20.01.2016 - 17:02 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın efsane oyuncusu Ergün Penbe, "4 sene üst üste şampiyon olup, UEFA ve Süper Kupa'yı Fenerbahçe kazanmış olsaydı kendi cumhuriyetlerini ilan ederlerdi" dedi.

Ergün Penbeden Fenerbahçe için şok sözler

Galatasaraylı eski futbolcu Ergün Penbe, Esenler Belesiyesi tarafından Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele katıldı. Moderatörlüğünü Spor Spikeri Yasin Dallı'nın yaptığı panelde önemli açıklamalarda bulunan Ergün Penbe, "Fenerbahçe 4 sene üst üste şampiyon olup, UEFA ve Süper Kupa’yı müzesine götürmüş olsaydı mali yönden çok farklı boyutlara gelirdi. Bence bizim Galatasaray camiası, UEFA ve Süper Kupa’yı maneviyat olarak üst seviyeye çekebildi. Ancak maddiyat olarak kasasını doldurduğunu düşünmüyorum. Bizim camia daha ciddi önemler alıp, daha iyi olabilirdi.

Haberin Devamı

Biz kendi arkadaşlarımız arasında da konuşurken, eğer Fenerbahçe bu kupayı almış olsaydı, ‘Kendi cumhuriyetleri ilan ederlerdi’ diye düşünüyorduk" açıklamalarında bulundu.

"FENERBAHÇE'DE HER ŞEY İYİ GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Fenerbahçe'de her şeyin iyi göründüğünü belirten Penbe, "Elindeki kadroya göre çok daha iyi işler yapması gereken bir Fenerbahçe varken, çok daha bu imkanlarını kısıtlı kullanan bir Fenerbahçe görüyoruz. Şu an belki camia memnundur. Lider ile arasında 1 puan fark var. Yanılmıyorsam Fenerbahçe takımı 21 maçtır yenilmiyor. Kupada da 4’te 4 yaptılar. Her şey iyi gibi görünüyor. Benim şahsi fikrim; oynanan oyundan memnun değilim. Mesela Beşiktaş'ın oyununa baktığımız zaman keyif veriyor. Bol pozisyonlu, aksiyonlu geçiyor. Galatasaray’da da bazı maçlar öyle geçiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BU SENE BEŞİKTAŞ'I ÇOK FARKLI GÖRÜYORUM"

Beşiktaş'ı bu sene çok farklı gördüğünü vurgulayan efsane futbolcu, "‘Beşiktaş geliyor ama bir türlü sonunu getiremiyor’ diye bir senaryo çiziliyor. Bu sene Beşiktaş’ı çok farklı görüyorum. Sonuna kadar kovalayıp, şampiyon olabilecek güçte görüyorum. Şampiyonluk adayım, Beşiktaş ile Fenerbahçe. Yüzde 60 Beşiktaş’ın şampiyon olacağını düşünüyurum" şeklinde konuştu.

"HAKEMLER ÖZGÜR İRADELERİNİ DAHA RAHAT KULLANIYORLAR"

Hakemlerin 3 büyükler ile Anadolu takımlarına karşı taraf olup olmamalarının sorulması üzerine ise Ergün Penbe, “Eskiden öyle bakabilirdik. Büyük takımların bir avantajı oluyordu. Özellikle iç sahada oynanan maçlarda hakemler ister istemez o tribün atmosferinden etkilenebiliyordu. Ama bunlar uzun yıllar önceydi. Artık böyle bir şeyin kaldığını düşünmüyorum. Çünkü hakemler özgür idarelerini daha rahat kullanabiliyorlar. Sınırları da genişletildi. Daha rahat maç yönetebildiklerini düşünüyorum. Anadolu takımı, büyük takım ayrımı daha az veya olmuyor diye düşünüyorum. Hakem hatalarıyla gündeme geliyor hakemler. İlk yarı boyunca inanılmaz hatalar yapıldı. Hakem arkadaşlarımız formsuzdu. Ama bunlar sadece Anadolu takımlarına olmadı. Büyüklere de oldu. Trabzon, birçok hakem hatalarına maruz kaldı. Onun dışında Galatasaray’a oluyor, Fenerbahçe’ye, Beşiktaş’a... Yanılmıyorsam Fenerbahçe gibi bir takım 18 haftada bir penaltı kullandı. En son Emre Belözoğlu atmıştı hatırladığım kadarıyla. Lig geneline baktığımız zaman hakem performanslarını değerlendirecek olursak formsuz olduğunu, çok bariz hatalar yapıldığını düşünüyorum. Tabi ki bilerek yapılan hatalar değil ama hakem arkadaşlarımızın çok formsuz olduklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Yazarlar