Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İsrail karşısında liderliği garantilemek için bir puana ihtiyacı olan İsviçre istediğini alarak Güney Afrika biletini cebine koyar


522 Guarani-Caxias 1
Averajla lider Vasco de Gama’nın ardından ikinci sırada yer alan Guarani, iç sahada ligin en çok puan toplayan takımlarından biri. Orta sıraların takımı Deque de Caxias ise biraz daha puan kaybederse dibe doğru sürüklenebilir. İki takım arasında bu sezon oynanan ilk maçta konuk ekip sahada on kişi kalmasına rağmen bir puan almayı başarmış. Fakat bu kez aynı sürprizi yapması zor. Guarani saha avantajını iyi kullanır ve galibiyete zorlanmadan ulaşır.

Haberin Devamı

556 İsviçre-İsrail 0
Grupta oynadığı 9 maçta tek mağlubiyetini iç sahada alan İsviçre, bu karşılaşmadan alacağı bir puanla liderlik koltuğundaki yerini garantileyecek ve Güney Afrika biletini cebine koyacak. Konuk ekip İsrail ise bu müsabakayı kazanır, ikinci sıradaki Yunanistan da puan kaybederse play-off’lara gidebilecek. Zorlu maçta ev sahibi fazla zorlanmaz ve ihtiyacı olan bir puanı alır. Müsabakada eşitliğin bozulması çok zor.

559 Çek. Cum.-K.İrlanda 1
İki takımın da Slovenya’nın puan kaybetmesiyle ikinci sıraya yükselip play-off biletini alma şansı var. Konuk ekibin Kuzey İrlanda’nın en büyük avantajı hafta sonunu maç yapmadan geçirmiş ve zorlu Çek deplasmanına dinlenerek gelmiş olması. Fakat taraftarı karşısında Çek Cumhuriyeti’ni mağlup etmek çok zor. Bu yüzden ev sahibi takımın kazanacağını düşünüyorum.

İsviçre zorlanmaz