Erkan Öncel

Erkan Öncel

spor@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bursaspor’da Christoph Daum geçen hafta Kayseri’de yaptığı hatayı bu hafta Konyaspor karşısında tekrarlamadı. Merkezde bu sefer iki hücumcu orta saha Belluschi ve Caja ile oynayıp, Bekir ile savunan anlayış doğruydu. Bir de sol kanatta Taiwo-Volkan yerine Basser-Ferhat tercihleri de yapılınca geriye kalan tek şey sistemin doğru çalışmasıydı. Tabi Frey yerine kaleye Harun tercihi de futbolun doğrusuydu. Ama futbol enteresan bir oyun. Bu kadar doğrunun yanında üç kale direğinin içine topu sokamazsanız sonuç da alamazsınız.
Mesut Bakkal’ın Konyaspor’unun durumu ise ortada: Düşme potasına çok yakınlar. Timsah’a göre daha dirençli ve agresiflerdi. Taktik olarak orta alanda kalabalık olup birbirlerine yakın kaldılar. Bu anlayışta rakibe pozisyon vermemek ilk görevdi. İkincisi ise kazanılan toplarla çabuk çıkıp Gekas, Hasan Kabze ile skor almaktı. Ama her iki takımın saha içindeki icraatlarına baktığımızda düşündüklerini uygulayacak pozisyon alamadıklarını gördük. Bunun birinci sebebi oyunun 60 metrelerde oynanması ve oyuncuların kontrolsüz olmasıydı. Öyle ki 5 pası üst üste yapamayan bir oyunun içinde iki takım da organize olmaktan uzak kaldı.
Bu durumda gol ancak sürpriz gelişen bir atakla veya duran toptan olabilirdi. Konuk ekibin Gekas ile bulduğu iki gol de bunun en güzel örneğiydi. Ancak işin ilginç tarafı Daum’un gole kadar oyuna müdahale etmemesiydi. Oyunun son bölümünde yaptığı Volkan, Enes ve Sercan hamleleri skoru değiştirmeye yetmedi. Sonuçta büyü bozuldu ve Timsah evinde kadınlarla ilk kez mağlup oldu.