Skorer ERKEN REZERVASYON

ERKEN REZERVASYON

06.11.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılı ekip, zayıf Rumen temsilcisi Dinamo Bükreş karşısında etkili başladı. Kewell ve Nonda’nın peşpeşe golleriyle rahatladı. Mehmet Topal’ın muhteşem golüyle fark üçe çıktı, bu skor Cim-Bom’u şimdiden 32 takım arasına taşıdı

ERKEN REZERVASYON

Aslında maçı özetleyen kare skor 3-0 iken Arda’nın ikinci yarının ortalarına doğru savunmaya gelip bir tehlikeyi önlemesiydi. Takım savunması demek bu olsa gerek.
Rijkaard da Sivas maçından gerekli dersleri çıkarmış olacak ki, sistemi ve kadroyu bozmadı. Nonda sakatlanmasa işi abartıp (!) takıma belki de dokunmayacaktı. Bu Hollandalı’nın artık sistemini ve kadrosunu bulduğunu gösterir. Alınan farklı galibiyet elbette güzel. Ancak daha da güzel olan takımın 90 dakika boyunca gösterdiği ciddiyet ve mücadele.
Özellikle Mehmet Topal’ın yükselen formu, Barış ve Mustafa Topal’ın enerjisi artı bir durum yaratıyor. Fakat Dinamo Bükreş Sivas’tan da kötü bir takım olduğunu unutmamak gerek. Maç boyunca sadece bir kez etkili gelebildiler. Onda da top heyecandan ayaklarına dolandı.
Bu lige birkaç beden büyük gelen Cim-Bom, Hamburg’ta final oynayabilecek güçte olduğunu grup maçlarındaki performansıyla gösterdi. Üstelik Rijkaard’ın böyle bir maçta Elano ve Keita gibi iki oyuncuyu kenarda tutması düşündürücüydü.
Özellikle Brezilyalı’nın oyuna girişi soğuk havada ceza (!) gibiydi.
6’da Kewell’ın ara pasında Barış’ın aşırtma denemesi başarısız oldu.
23’de Shabani Nonda indirdiği topu Kewell önce kontrol etti. Klas bir çalımdan sonra aynı kalitede bir vuruş çıkardı: 0-1.
25’te Sabri’nin ortasına Nonda çok iyi yükseldi ve ikinci golü attı.
55’te Mehmet Topal, sol ayağıyla ceza alanı dışından topu doksana doğru yolladı: 0-3.

Haberin Devamı

ERKEN REZERVASYON

MAÇIN RÖNTGENİ
Maçın Adamı
Yok artık Mehmet!
Cim-Bom’da Teknik Direktör Rijkaard’dan formayı yeniden kapan Mehmet Topal, Dinamo Bükreş karşısında inanılması güç bir istatistiğe imza attı. Sahanın yıldızı olan milli futbolcu, maç boyunca tam 77 pas kullanırken, hiç hata yapmadı. Mehmet, rakiplerinden çaldığı toplardaki istatistiğiyle de parmak ısırttı. Sarı-kırmızılı futbolcu, toplamda 13 kez top kazanırken, hiç kaybetmedi.
Pas: 77
İsabetli pas: -
Top çalma: 13
Top kaybetme: -
Orta: -
İsabetli orta: -
Yaptığı faul: -
Yapılan faul: 2
Topla buluşma: 83

Kırılma Noktası
KEWELL AÇTI
Seyircisiz maç ve üstüne bir de soğuk hava söz konusu olunca, insanın içini ancak goller ısıtır. Avustralyalı yıldız Harry Kewell da 23. dakikada perdeyi açan isim olurken, goldaki ustalığı muhteşemdi.

Haberin Devamı

Maçın Hakemi
WEINER SKORU ETKİLEMEDİ
Seyircinin olmaması, iki takım arasındaki güç farkı ve arka arkaya gelen iki gol Alman hakem Thomas Weiner’in işini rahatlatan faktörlerdi. Sahanın kaygan ve ağır olmasına rağmen faul kararlarında dikkatli ve tutarlıydı.
İkinci devrenin başında maç sertleşti. Weiner oyunu kontrolü altına almak için kartlarına baş vurdu. Ancak burada standardı yoktu. Fulak’a Sabri’yi tutması sonrası gösterdiği sarı kart doğruydu. Ama Kewell’ın kontrolsüz hareketine ve Niculescu’nun Mehmet Topal’a arkadan kayarak yaptığı sakatlıyıcı hareketi sonrası kural gereği çıkarması gereken kartını gösteremedi.
N’Doye’nin bilerek Arda’nın ayağına basması sonucu ikinci sarıdan kırımızı kartını kullanması doğruydu. Alman hakemin uzatmalardaki uygulaması da ilginçti. İlk yarıda sakatlık veya oyuncu değişikliği yoktu. İki dakika uzattı. İkinci devre hem Nonda’nın sakatlandığı pozisyon için oyun durdu, hem de beş oyuncu değiştirildi. Ancak bu kez de üç dakika ekledi. Weiner Avrupa kupalarındaki baskıdan uzak en rahat maçını skoru etkileyecek hata yapmadan bitirdi.

ERKEN REZERVASYON
Maçtan Notlar
UEFA’dan özel izin

Dinamo Bükreş’in, Liberec ile oynadığı Avrupa Ligi play-off ilk maçında çıkan olaylardan dolayı aldığı seyircisiz oynama cezası dün uygulandı. Buna karşın Türk taraftarlar, sarı-kırmızılı takımı yalnız bırakmadı. Rumen ekibi, Galatasaray’a 75 bilet verirken, Türk misafirler için de 200 kişilik bir kontenjan ayırdı. İstanbul’dan gelen kongre üyeleri ve taraftarların yanı sıra, Romanya Galatasaraylılar Derneği’nden yaklaşık 200 kişi tribünde yer aldı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, açtıkları Galatasaray ve Türk Bayraklarının yanı sıra maç boyunca tezahüratlarla sessizliği bozdular. Türk seyircilerin, UEFA’nın verdiği özel izinle tribüne alındığı öğrenilirken, maç öncesi Türkçe anons yapılarak, “Hoş geldiniz” denildi.

Haberin Devamı

‘Hamburg’daki finalde varız’
Galatasaray Başkanı Adnan Polat, UEFA Avrupa Ligi’ndeki hedeflerinin final olduğunu tekrarlayarak iddialı açıklamalar yaptı. Gruptan çıkarak ilk adımı attıklarını belirten Polat, “2000 yılında UEFA Kupası’nı kazandığımız takımdan sadace Hagi kadroda yok. Onun boşluğunu da Arda dolduracaktır. Hamburg’da oynanacak finalde mutlaka yerimizi alacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Arda iyi ama eksikleri var’
Galatasaray’ın dün akşam Dinamo Bükreş ile oynadığı karşılaşmayı, sarı-kırmızılı takım ve Rumen futbolunun efsane ismi Gheorghe Hagi de izledi. Başkan Adnan Polat’la sıcak bir ortamda sohbet eden Hagi, kaptan Arda Turan’ın performansını da değerlendirdi. Efsane 10 numara, “Arda çok önemli bir futbolcu ancak hâlâ bazı eksikleri var” dedi.

Yazarlar