Skorer Erman Toroğlu: Şiddeti yapan yüzde yüz kulüp yöneticisidir...

Erman Toroğlu: Şiddeti yapan yüzde yüz kulüp yöneticisidir...

09.03.2010 - 13:18 | Son Güncellenme:

.

Erman Toroğlu: Şiddeti yapan yüzde yüz kulüp yöneticisidir...

Lig TV Genel Müdürü ve spor yorumcusu Şansal Büyüka, Diyarbakır-Bursaspor maçındaki olaylara ilişkin "Belli futbol kültürünün, kulüpleri yönetenlerin net eğitimi olmamasının doğal sonucu" dedi.

İzmir Gücü Spor Vakfı’nın (İZVAK) düzenlediği ayın başarılıları yarışmasının jüri toplantısına Lig TV Genel Müdürü Şansal Büyüka ve spor yorumcusu Erman Toroğlu konuk oldu.

Büyüka, İzmir’in Turkcell Süper Lig’de bir takımı bulunmamasının bir değil bir dizi yanlıştan kaynaklandığını belirterek, İzmir kulüpleri arasındaki rekabetin "birbirini öldürmeye, önünü kesmeye heveslenen bir yarış olduğunu", sonuca da tüm kulüplerin katlandığını söyledi.

Turkcell Süper Lig’e çıkacak bir İzmir takımının diğer İzmir takımlarına katkısı olacağını vurgulayan Büyüka, "Yeni bir yayın ihalesi yapıldı. Turkcell Süper Lig’de en az payı alan kulüp 20-25 milyon dolar para alacak. Bu olağanüstü bir para. Planlanarak harcanırsa, İzmir’in takımları dış desteğe gerek duymadan kalıcı bir takım yaratabilir Süper Lig’de. Adı rekabet olmayan bu işten vazgeçmek lazım" diye konuştu.

Büyüka, Diyarbakırspor-Bursaspor maçında yaşananların hatırlatılması üzerine, "Sürpriz değil. Belli futbol kültürünün, kulüpleri yönetenlerin net eğitimi olmamasının doğal sonucu. İşin perde arkasında kötü niyet de var. Ayrıca medyanın da ciddi şekilde payı var"dedi.

Büyüka, "Maraton programının tekrar yayınlanıp yayınlanmayacağı" yönündeki soru üzerine, Türkiye’deki ikililere bakıldığında, ayrıldıktan sonra "dikiş tutturamadıklarını" belirterek "Maraton olursa Erman ve Şansal ile olur. Bu ikilinin dışında, biri gider, biri gelirse Maraton olmaz" dedi.

ERMAN TOROĞLU

Haberin Devamı

Erman Toroğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada, "İzmir’in takımının Turkcell Süper Lig’de olmamasında kabahat başkasında aranmamalı. İzmir’in aynaya bakması gerekli"dedi.

Toroğlu, Diyarbakırspor-Bursaspor maçındaki olaylara ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı: "Şiddeti yapan yüzde 100 kulüp yöneticisidir. İstanbul’un göbeğindeki statlarda, geçen sene başına kadar bazı odalara giremedi polis, Futbol Federasyonu yetkilileri... Orada patlayıcı maddeler, sopalar vardı. İstanbul’da bunu yapamıyorsan, Diyarbakır’a, başka yere gitmeyin. İstanbul’un göbeğinde bir hakemin kafası yarıldı. Tedavi ettiler. Diyarbakır’daki hakemin kafası yarılmış mı? Onu da tedavi edin yarılmışsa. O zaman bir takıma, bir şehre ayrı davranırsanız olmaz. Zamanında önlem alınmazsa daha çok şeyler görürüz." Toroğlu, bu olaylarda hakemlerin payının sorulması üzerine de "Eski hakemler pozisyonları yorumluyorlar, her biri ayrı şeyler söylüyor. (Yarın bir gün Oğuz Sarvan giderse... Büyük kulüplerle ters düşersem...) diye. (Ben gelirim, gözlemci olurum) diye düşünüyorlar" yanıtını verdi.

İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Barçın, Büyüka ve Toroğlu’na plaket verdi.

Toplantıya, gazeteci Çağatay Çağlar’ın kalp naklini yapan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı hekimleri de katıldı.

Yazarlar