Skorer Ermeni antrenörden Denizli'ye yakışıksız ifadeler

Ermeni antrenörden Denizli'ye yakışıksız ifadeler

29.12.2011 - 14:14 | Son Güncellenme:

İran'ın Persepolis takımına teknik direktör Mustafa Denizli'nin gelişiyle işinden olunca öyle sözler sarfetti ki...

Ermeni antrenörden Denizliye yakışıksız ifadeler

Mustafa Denizli'nin İran'ın Persepolis takımının başına geçmesi ile işinden olan Ermeni antrenör Harut Abramiyan, konuyu 1915 olaylarına bağlayarak Türk hocayı siyaset yapmakla suçladı.

Haberin Devamı

Persepolis takımında kaleci antrenörü olarak çalışan Abramiyan, Temaşa gazetesine verdiği röportajda, Ermeni olduğundan dolayı kadro dışı kaldığını ileri sürdü. Abramiyan, "Denizli hala antika fikirler taşımaktadır. O, Osmanlı-Ermeni savaşı üzerinden 96 yıl geçmesine rağmen hala bu savaşın hatıraları yaşamaktadır" iddiasında bulundu.

Türk hocaya hitaben, "Ben Türkiye'de çalışmıyorum. Burası İran ve biz ikimiz de bu ülkede çalışmaktayız" ifadesini kullanan Ermeni çalıştırıcı, konuyu takım yönetimine ile araya koyacağını söyledi.

Geçen hafta 1.5 yıllık anlaşmaya imza atarak Persepolis'i çalıştırmaya başlayan tecrübeli teknik adam Denizli, ilk antrenmanında nihai karar verinceye kadar yardımcılarından idmanlara katılmamalarını istemişti.

Haberin Devamı

Ermeni Abramiyan'ın iddiasının tam tersine, Mustafa Denizli'nin kararı kişiye özel olarak almadığı ve takımdaki tüm antrenörleri kapsadığı öğrenildi. Denizli, takımdaki diğer çalıştırıcılar olan Sırp kökenli Serdan Gomaloviç ve Alman kökenli Ralf Sumedick ile de yollarını ayırdı.