Skorer Ermenistan maçı öncesi alınacak önlemler belirlendi

Ermenistan maçı öncesi alınacak önlemler belirlendi

12.10.2009 - 14:17 | Son Güncellenme:

.

Ermenistan maçı öncesi alınacak önlemler belirlendi

Bursa'da oynanacak Türkiye-Ermenistan milli karşılaşmasında alınacak önlemler belirlendi. Polis, maça girecek kişilerin üzerlerinde harf olup olmadığını belirlemek için atletlerine dahi bakacak. Olası yazıların yazılmaması için seyircilerin üzerinde bulunan keçeli kalemleri alacak olan polis, stadyumun çevresindeki tüm binaların çatılarında polis bulunduracak.

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü, çarşamba akşamı saat 21.45'de oynanacak Türkiye-Ermenistan maçı için aldığı önlemleri belirledi. Polis, olası olayların önlenmesi için olağanüstü tedbirler aldı. Karşılaşmada görev yapacak olan bin 800'ü polis 700'ü özel güvenlik olmak üzere toplam 2 bin 500 kişi kuş uçurtmayacak.

STAT GİRİŞLERİNE X-RAY CİHAZLARI KONULACAK

Maç için polis, şeref tribünü dahil stadın tüm giriş kapılarına X-Ray cihazlarından koyacak. Seyirciler stada bu cihazdan geçerek girecek. Böylece maça kontrol dışında metal sokulması önlenmiş olacak. Polis, sayıları 5 olan bu cihazların maç sonrası sökülüp alınacağını açıkladılar.

ATLETLER KONTROL EDİLECEK

Bursa Polisi, maça gelecek seyircilerin kıyafetlerini de inceleyecek. Seyircilerin tümümün atletine de bakılacak. Üzerinde harf bulunan atlet giyen seyirciler maça alınmayacak, bu kişiler ancak atlet veya tişörtlerini çıkarttıktan sonra stada alınacaklar. Stada sadece Türk ve Ermeni bayraklarının alınmasına izin verilecek.

Haberin Devamı

KEÇELİ KALEM DE SOKULMAYACAK

Seyircilerin üzerinde bulunan bozuk para ve çakmağa izin vermeyecek olan polis, cebinde keçeli kalem taşıyanları da stada sokmayacak. Bu uygulama ile seyircilerin tribünde istenmeyen görüşleri içeren pankartların yazılması önlenmiş olacak.

SULAR PLASTİK BARDAKLARDA SATILACAK

Maça pet şişe içersinde su veya her hangi bir içecek kesinlikle sokulmayacak. Maç sırasında sular ise plastik bardaklarda dağıtılacak. Buna uymayan su satıcıları hakkında yasal işlem yapılacak. Polis, stadın çevresindeki seyyar satıcılara da izin vermeyecek.

STADIN ÇEVRESİNDEKİ TÜM BİNALAR KONTROL ALTINDA OLACAK

Cumhurbaşkanlığı'ndan Bursa'ya gelen özel bir heyet, alınan önlemler kapsamında stadyumun çevresindeki binalarında kontrol altında tutulmasını da istedi. Buna göre Atatürk Stadı'nın çevresindeki tüm binalara maç günü güvenlik görevlileri tarafından özel olarak kontrol edilecek. Bu binalara giren ve çıkan kişiler belirlenecek. Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen, 5 kişilik ekibin, Atatürk Stadı'nda konuk ekibin giriş kapısının yanına kurulan basın çadırının yerini de güvenlik nedeniyle değiştirdi.

Haberin Devamı

SARKİSYAN´IN KORUMALARI BURSA'YA GELDİ

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın korumasını üstlenen ve aralarında polis müdürünün de bulunduğu 17 kişilik özel koruma bu sabah Ermenistan Milli Takımı ve kafilesini taşıyan özel uçak ile Bursa'ya geldiler. Otele yerleşen görevliler, gün boyunca Sarkisyan'ın programı kapsamında geçiş yapacakları güzergahlarda incelemelerde bulundular.

SARKİSYAN'IN PROGRAMI GİZLİ TUTULUYOR

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın maç günü Bursa'ya geleceği öne sürüldü. Programı gizli tutulan Sarkisyan'ın maç günü saat 16.00'da Yenişehir Havaalanı'nda karşılanacağı öğrenildi. Yetkililer, Sarkisyan'ın programının resmi bir ziyaret olmadığını belirterek, konuk cumhurbaşkanının maç saatine kadarki programının daha sonra netlik kazanacağını bildirdiler.

PLATİNİ'NİN MAÇ SAATİNDE GELMESİ BEKLENİYOR

Türkiye-Ermenistan maçını UEFA Başkanı Michel Platini de izleyecek. Platini'nin maçtan önce Bursa'ya gelmesi bekleniyor. Türkiye Futbol Federasyonu, maç sonunda Türk Milli Takımı'nın kaldığı Baia Otel'de resepsiyon verecek. Bu resepsiyona her iki ülkenin cumhurbaşkanlarının katılması bekleniyor.

Haberin Devamı

BURSA'DA OTELLER TAMAMEN DOLDU

Türkiye-Ermenistan maçı öncesi Bursa'da bulunan 5 ve 4 yıldızlı otellerin tamamı günler öncesinden doldu. Otellerde yer bulamayanlar, maç günü Bursa'ya gelerek, daha sonra İstanbul'a dönmek için program yapıyor.