Futbol Erol Bulut İngiliz ekibiyle anlaşma sağladı! Resmen duyurdular

Erol Bulut İngiliz ekibiyle anlaşma sağladı! Resmen duyurdular

03.06.2023 - 15:51 | Son Güncellenme:

Championship ekiplerinden Cardiff City, teknik direktörlük görevine Erol Bulut oldu. Kulüpten Bulut ile ilgili açıklamalar geldi.

Erol Bulut İngiliz ekibiyle anlaşma sağladı Resmen duyurdular

İngiltere Championship ekiplerinden Cardiff City'nin yeni teknik direktörü Erol Bulut oldu. İngiliz kulübü transferi resmen duyurdu.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

"Cardiff City Futbol Kulübü, Erol Bulut'un A takım menajeri olarak atandığını duyurmaktan mutluluk duyar. Hem oyuncu hem de menajer olarak Avrupa futbolunun en üst seviyelerinde 25 yılı aşkın deneyime sahip olan 48 yaşındaki teknik adam, Cardiff City Stadyumu'nda bir anlaşma imzaladı ve ilk kez Pazartesi öğleden sonra Kulüp personeli ve medya ile buluşacak.

 

Almanya'da doğan Erol Bulut, futbolculuk kariyerine Bundesliga kulübü Eintracht Frankfurt'ta başladı, daha sonra Fenerbahçe ve Olympiacos gibi takımlarda oynayarak büyük ulusal ödüller kazandı ve her iki kulübü de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil etti. 2017'de yönetime geçmeden önce bir oyuncu olarak birden fazla kupa başarısı elde etti.

Haberin Devamı

Yeni Malatyaspor'u 2019'da Türkiye Süper Ligi'nde kulüp rekoru kıran bve ligi beşinci sırada bitiren Bulut, UEFA Avrupa Ligi ön eleme aşamalarına ulaştı. Alyanaspor'a katılan Bulut, yeni kulübünü yerel Kupa Finaline ve yine Avrupa Ligi elemelerine götürdü.

 

2020'de eski kulübü Fenerbahçe tarafından teknik direktörlüğe getirildi. Sorumlu olduğu 34 maçın 21'ini kazandı ve kulübün deplasmanda kaydedilen en yüksek galibiyet yüzdesini elde etti.

Erol Bulut ilgili konuşan Vincent Tan şunları söyledi:

“Erol'a hoş geldiniz diyor, Cardiff City'nin teknik direktörü olarak kendisine en içten dileklerimi sunuyor, başarılar diliyorum. Bu yaz, menajerlik pozisyonu için Avrupa'nın dört bir yanından başvuranları değerlendirmemize olanak sağladı ve bu süreçte zamanımızı aldıktan sonra, bizi ileriye taşıyacak en iyi adayı seçtiğimize son derece eminim. Şampiyonlar Ligi futbolu oynamış ve bugüne kadar 200 Lig maçında Avrupa takımlarını yönetmiş olan Erol, hem oyuncu hem de teknik direktör olarak engin deneyime sahip. Bu seviyede bir deneyime şu anda ihtiyaç var ve bence kadro için çok değerli olacak. Erol'un şevki ve başarıya olan açlığı beni çok etkiliyor. Konuştuğumuz zaman, onun yoğunluğunun ve sıkı çalışma ahlakının, kulübümüzün geri dönmesini istediğim temel kültürel özelliklerle örtüştüğü ortaya çıktı. Avrupa futbolundaki mükemmel sicili, Cardiff City'de daha önce sahip olmadığımız bir menajerlik deneyimi standardını temsil ediyor. Bu alandaki deneyiminin, umarım önümüzdeki yıllarda daha yüksek bir profil ve menajer standardı çekmemize izin vereceğini umuyorum."

Haberin Devamı