NBA Ersan İlyasova hedeflerini açıkladı

Ersan İlyasova hedeflerini açıkladı

15.03.2013 - 12:27 | Son Güncellenme:

Milli basketbolcu Ersan İlyasova: ”Normal sezonda, kalan 20 maçı kazanıp, seriyi en azından 5’inci sırada bitirmek istiyoruz”

Ersan İlyasova hedeflerini açıkladı

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Milwaukee Bucks’ın formasını giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova, normal sezonda, kalan 20 maçı kazanıp, seriyi en azından 5’inci sırada bitirmek istediklerini söyledi. Ersan İlyasova, takımı Bucks’ın deplasmanda Washington Wizards’a 106-93 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İlk beşte başladığı maçta 34 dakika süre alan ve 21 sayı, 12 ribaundla ”double-double” yapan İlyasova, ilk devrede 15 sayı geriye düşmelerine karşın, ikinci devredeki iyi performanslarıyla farkı kapattıklarını, ancak son çeyrekte Wizards’ın iyi bir şut yüzdesi yakalayarak farkı tekrar açtığını söyledi.

İlyasova, sezon sonuna ilişkin şu anda bir tahminde bulunmanın zor olduğunu, 5’inci sıradaki ile 8’inci sıradaki takım arasında çok fazla galibiyet farkı olmadığını belirtti.

İlyasova, sözlerine şöyle devam etti: ”Artık her maç önemli. Ne kadar çok maç kazanırsak, sıralamada o kadar üstte play-off serisine kalabiliriz. Bu nedenle önümüzdeki her maç bizim için inanılmaz ölçüde üst bir seviye taşıyor. Her maçta aynı enerjiyi ortaya koyup kazanmamız gerekiyor. İnşallah 20 maç kala mümkün olduğu kadar çok galibiyet elde edip en azından seriyi 5’inci sırada bitirmek istiyoruz”.

”Kendimi sahada daha iyi hissediyorum”

Haberin Devamı

Kişisel performansına dair bir soru üzerine de İlyasova, sezona biraz kötü başladığını, istediği dakikaları alamadığını, ancak antrenör değişikliğinden sonra daha çok dakika almaya başladığını kaydetti.

”Şu anda kendimi sahada daha iyi hissediyorum” diyen İlyasova, Milwaukee Bucks’ın çok iyi bir takım olduğunu, topu iyi paylaştıklarını ve şu anda takımdaki herkesin iyi bir performans gösterdiğini söyledi.

Takas döneminde Orlando Magic’in başarılı şutörü JJ Reddick’in takıma katıldığına dikkat çeken İlyasova, Reddick’in kendileri için çok önemli bir oyuncu olduğunu, sahada bulunduğu süre içerisinde skora önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.

İlyasova, takımdaki çoğu oyuncunun en az iki yıldır birlikte oynuyor olması nedeniyle üst düzey bir basketbol ortaya koyduklarını belirtti.

”Türk toplumunun desteği benim için çok önemli’

Haberin Devamı

Wizards ile oynadıkları maçta Türk Kültür Gecesi’ne yönelik görüşünün sorulması üzerine de İlyasova, devre arasındaki dans gösterilerini izleme imkanı bulamadığını, ancak burada Türk toplumunun kendisine destek vermesini çok önemli bulduğunu dile getirdi.

İlyasova, gelecek yaz Avrupa Şampiyonası’nın kendilerini beklediğini ve bunun Türk basketbolu için çok önemli olduğunu, şampiyonayı en iyi şekilde tamamlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Doğu Konferansı’nda şu anda 8’inci sırada yer alan ve play-off’a kalmayı büyük ölçüde garantileyen Bucks’ın, normal sezonu bu sırada tamamlaması halinde play-off’taki rakibi konferansı birinci sırada bitirmesine kesin gözüyle bakılan, bu yılın en güçlü şampiyon adayı Miami Heat olacak. Bu nedenle Bucks, son maçlarda iyi bir performans gösterip 8’inciliğin üstünde bir sırada sezonu tamamlamayı hedefliyor.