Yaklaşık 3 yıldır İnönü’ye uzak kalan Beşiktaş, Bursaspor maçıyla evine döndü. Vodafone Arena konumu itibariyle Avrupa’nın önde gelen stadyumlarından bir tanesi. Beşiktaş’ın uzun süren İnönü özlemine değdi doğrusu. Çok güzel ve özenle dizayn edilen bir stadyumları oldu. Siyah- beyazlılar bu atmosferde rakiplerini çok daha büyük baskı altına alacaktır.

Ligde geçen hafta şampiyonluk yarışında büyük bir avantaj yakalamasına rağmen Kasımpaşa’ya yenilerek bunu kullanamayan siyah- beyazlılar için Fenerbahçe’nin Konyaspor’a kaybetmesinin ardından ikinci bir şans doğdu. Bursaspor maçında alınacak galibiyet şampiyonluk yarışında Beşiktaş’ı bir adım öne çıkaracaktı.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta sakatlığı geçen kaleci Tolga ve cezası biten Quaresma takıma dönmüş, alışagelmişin dışında ise Beck kenarda Serdar Kurtuluş bu sezon ilk kez bir lig maçında sahadaydı.

Taraftarının büyük desteğini de arkasına alan Beşiktaş maça hızlı başladı. Diğer maçlarda olduğu gibi rakibine baskı kurdu. Merkezden hücum yapan siyah- beyazlılar, Vodafone Arena’nın açılışına yakışır çok güzel bir gol attı. Sosa, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan’ın paslaşmalarında Gomez’in golü pas resitaliydi. Daha çok savunmada kalan Bursaspor ilk ciddi atağında Batalla, Necid, Faty, paslaşmasında, Traore ile beraberlik golünü buldu. Atiba daha çok ofansif yönlerini kullanan Sosa ve Oğuz’dan savunmada yeteri desteği göremedi ve yalnız kaldı. Bursaspor’un hücumda en büyük silahı Batalla ilk yarıda çok fazla topla buluşamadı. Bursaspor özellikle Behiç tarafından etkili oldu.

Geçen sezon (40 maç) oynayan Serdar Kurtuluş bu sezon ilk kez lig maçında forma giydi. Sezon başından bu yana kanat beklerinden ofansif oyunda yeterli katkıyı alamayan siyah- beyazlılar Serdar Kurtuluş’dan da katkı görmedi, İsmail Köybaşı ise yapabileceği pozisyonlarda vardı ama son final paslarında geçen maçlardaki performansının üzerine çıkamadı. Merkez hücumlarda sürekli Bursaspor savunması tarafından faulle durdurulan Beşiktaş ikinci yarıda pozisyonları yine bu bölgeden buldu. Quaresma topla çok fazla oynadığında Beşiktaş’ın hücumlarını yavaşlattı. Delgado’nun takımını öne geçiren golünden sonra Beşiktaş rakip kalede büyük baskı kurdu. Penaltı kararı doğru olmasa da Beşiktaş yüksek hücum performansı ile rakibi karşısında çok fazla zorlanacak bir görüntü içinde değildi.

Haberin Devamı

Atiba her anlamda takımın defansif anlamda bağlarını kuruyor. Hücum oyuncularının arkasında savunmanın önünde emniyeti sağlayan Atiba çok önemli bir görev üstleniyor bunu da başarı ile yapıyor. Beşiktaş’ta Oğuzhan, Olcay, Sosa, Quaresma, Gomez’le hücum oyununa bir de Atiba eklenince seyir zevki yüksek ve keyifli bir oyun ortaya çıkıyor.

Beşiktaş’ın savunma konsantrasyonu düştüğünde çok iyi atağa çıkan Bursaspor Stoch’la farkı bire indirdi. Orta sahada savunma gücünü artırmak isteyen Şenol Güneş, Olcay Şahan- Necip Uysal değişikliğine gitti. Savunma beklerinden istediği performansı alamayan Şenol hoca oyunun son bölümünde, İsmail Köybaşı - Tosiç, Serdar Kurtuluş- Beck değişikliğine gitmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş genel anlamda Bursaspor karşısında iyi oynadı, iyi mücadele etti ama maçın son bölümünde stresli bir 15 dakika yaşadı. Ligde geriye kalan altı haftada Beşiktaş’ın stresle ciddi sınavı olacak. Oyunun uzatma dakikalarında yaşanan gerginlik, Beşiktaş’ın oyun içi tutumu, şampiyonluk yarışında en büyük tehlike gibi görünüyor.