Beşiktaş için Karadeniz’de oynayacağı Çaykur Rizespor ve Trabzonspor erteleme maçları şampiyonluk yolunda büyük önem taşımaktaydı. Karadeniz takımlarıyla deplasman oynamak her zaman zor olmuştur.

Geçen hafta Eskişehirspor önünde alınan farklı ve kolay galibiyetin özgüveni ile Çaykur Rizespor deplasmanına gelen siyah-beyazlıların klasik onbirinde sakatlığından dolayı Quaresma yerine Kerim Frei vardı.

Karadeniz’de üç gün ara ile oynayacağı ilk maçta Çaykur Rizespor karşısında Beşiktaş her zaman olduğu gibi maça etkili başladı. Diğer maçlarda olduğu gibi oyun üstünlüğünü ve baskısını rakibine kabul ettirdi.

Haberin Devamı

Oyunun hemen başında Beşiktaş’ın baskısını kırmak için maça kontrollü başlayan Çaykur Rizespor, kontrataklarla rakibini az adamla yakalamayı hedeflemişti.

İlk bölüm Eskişehirspor maçının benzeriydi. Hücum oyununda kanat bekleri İsmail ve Beck’den yeterli desteği alamayan siyah-beyazlılar merkezden pozisyon bulmaya çalıştı. Sıkışan oyunda kilidin çözülmesi yine duran toplara kalmıştı. Sosa’nın 15. dakikada attığı mükemmel frikik golü oyun üstünlüğü ile birlikte skor üstünlüğünü de Beşiktaş’a getirdi.

Çaykur Rizespor, Deniz’in kaçırdığı penaltı vuruşu ve direkten dönen kafa vuruşundan sonra Beşiktaş karşısında hiç etkili olamadı. Diğer maçlarda olduğu gibi dün de hücum gücü çok yüksek bir Beşiktaş vardı sahada. Sosa, Oğuzhan, Frei ile Olcay’ın hücuma katkıları Beşiktaş’ı ligin en etkili ve farklı takımı yapıyor. Bu oyuncular Gomez’le bütünlük sağladıklarında çok farklı bir takım ortaya çıkıyor.

Kerim Frei sürekli sonradan oyuna girmesine rağmen kendisini hazır halde tutması, görev verildiğinde hep iyi oynaması şampiyonluk yolunda takımı için büyük katkı olacaktır. Genç oyuncu dün akşam attığı gol ve oyunuyla takımına büyük güç verdi.

Tolga’nın kaleci transferinden sonra performansında büyük bir çıkış var. Son haftalarda çok iyi oynuyor. Takımına da büyük güven vermeye başladı. Çaykur Rizespor karşısında kurtardığı penaltı belki de maçın kırılma noktasıydı.

İkinci yarı da Beşiktaş’ın üstünlüğü ile geçti. Rakibini geniş alanlarda çok fazla yakalayan siyah- beyazlılar daha farklı bir skorla sahadan ayrılabilirdi. Gomez, Olcay, Frei ve Cenk son vuruşlarda etkili olamadılar. Çaykur Rizespor kalecisi Itandje yaptığı kurtarışlarla farkın açılmasını önleyen isim oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş stresle başa çıkma konusunda çok ciddi bir sürece girdi. Şampiyonluk yarışında stresi iyi yöneten bir adım öne çıkmış olacak. Dün akşam üç puanla birlikte Beşiktaş için Kerim Frei ve Tolgay kazanımı çok önemliydi.