İki ayaklı tur maçlarının ilkinin her zaman stratejik önemi vardır. Sadece kazanmak veya kaybetmek değil, atılacak-yenilecek bir golün hesabı bile yapılır.

Braga karşısında kalede Volkan Demirel’in Fabiano’nun yerine onbirde başlaması teknik direktör Vitor Pereira’nın maça çok büyük önem verdiğinin göstergesiydi.

Kuralar çekildikten birkaç dakika sonra Braga için çok kolay kura yorumları yapılmıştı. Braga çok kolay bir rakip olmadığını oyunun hemen başında gösterdi. Lig maçında Porto gibi güçlü bir takımı yenerek İstanbul’a çok moralli gelen Braga, Fenerbahçe karşısında maça çok iyi başladı. UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı 8 maçın sadece bir tanesini kaybeden takımın da kötü olması beklenemezdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe taraftarı her Avrupa maçında olduğu gibi yine Saracoğlu’nun büyülü atmosferindeki yerini aldı ve takımına büyük destek verdi. Braga maça çok iyi alan daraltarak başladı. Fenerbahçe’ye oynama imkanı vermedi. Braga’nın disiplinli savunması karşısında Fenerbahçe sürekli yana ve geriye oynamak zorunda kaldı. Bursaspor’dan tanıdığımız Josue oyunun her iki tarafını da çok iyi oynadı.

Fenerbahçe takım savunması ile rakibini tuttu. Sezonun genelinde hücumda sıkıntıları olan Fenerbahçe, Braga karşısında ilk yarıda etkisizdi. Bunun nedeni ise orta sahada adam eksilten, dripling yapan ayağa pasla çıkan, özellikli oyuncuların olmamasıydı. Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Souza’nın hücuma katkıları yok denecek kadar azdı. Fenerbahçe sadece duran top ve taç atışlarında rakip sahada çoğalabildi.

Alper Potuk ve Volkan Şen topla buluştuklarında hücumda etkili olmaya çalıştılar. Braga takımı çok çabuk takım halinde topun arkasına geçtiği için Fenerbahçe’nin baskı kurmasına ve kontratağa çıkmasına izin vermedi. Kanat bekleri Şener ve Caner’in rakipleri tarafından baskı yemeleri hücuma çıkmalarını engelledi. Braga takımı savunmadan hücuma geçişlerde oldukça etkili bir takım. Bu nedenle olacak Fenerbahçe rakibine karşı kontrollü bir oyunu tercih etti.

İkinci yarının başında rakibine baskı kurmaya çalışan Fenerbahçe zaman zaman bunu gerçekleştirdi. Teknik Direktör Pereira risk alıp orta sahadan değişiklik yapmak yerine Volkan Şen, Nani değişikliğini tercih etti. Gol yemeden atacağı bir golün hesaplarını yapan Portekizli hoca hedefine ulaştı.

Haberin Devamı

Maç boyunca sadece bir kez çıkarken top kaybeden Braga bunun bedelini pahalı ödedi. Mehmet Topal attığı mükemmel golle takımına büyük avantaj sağladı. Gol de ancak böyle bir pozisyonla olabilirdi. Orta sahası yavaş oyunculardan kurulu Fenerbahçe, rakibini az adamla ve dengesiz yakalayamadı. Meireles’in baskısı sonucu kapılan top Mehmet Topal’ın zeka dolu vuruşu golü getirdi.

Sezon başından bu yana Saracoğlu’nda diri ve coşkulu bir duruşu olan Fenerbahçe, Braga karşısında da bu geleneğini sürdürdü. 1-0’lık sonuçla tur için büyük avantaj sağladı. Hedefi gol yemeden kazanmak olan temsilcimiz bunu başardı.

Rövanş karşılaşmasında sezon boyunca takım savunması ile ön plana çıkan Fenerbahçe’nin rakibinden deplasmanda gol yemeyeceğini ve turu geçen taraf olacağına inanıyorum.

Haberin Devamı