Milli maçlar için lige verilen aranın ardından oynanan maçlar genelde zor geçer. Fenerbahçe gibi milli takımlara fazla oyuncu veren takımlar için bu ara dezavantaj oluşturur. Oyuncu vermeyen takımlar için ise bu ara kısa bir kamp dönemi gibi avantaj sağlar.

Bu sezon kendi evinde mağlup olmayan ve ligde en az golü yiyen Fenerbahçe ile deplasman karnesi oldukça iyi olan Osmanlıspor karşılaşması ilgi çekiciydi. Deplasmanlarda gösterdiği performans ve topladığı puanlarla ligde ilk dört takım arasında yer alan Başkent ekibinin, Kadıköy’de yüksek motivasyonla oynayan Fenerbahçe karşısında nasıl bir oyun ortaya koyacağı merak konusuydu.

Haberin Devamı

Takım savunmasında da başarılı bir grafik çizen rakiplerine az pozisyon veren Fenerbahçe’nin, Osmanlıspor önünde göstereceği hücum performansı da başka bir ilgi çekici noktaydı.

Maç beklediğimiz gibi Fenerbahçe’nin baskısı ile başladı. Osmanlıspor top rakibindeyken kapanıp, kaptığı toplarla Musa Çağıran, Mehmet Güven, Umar, N’Diaye, Laval gibi hücum gücü yüksek ve hızlı oyuncularıyla gol bulmayı hedeflemişti.

Fenerbahçe topla daha çok oynamasına rağmen pozisyon üretmekte geçmiş maçlarda olduğu gibi ilk yarıda zorlandı. Savunma ağırlıklı Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Josef de Souza’dan oluşan orta sahadan yine hücuma yeterli destek gelmedi. Kanat bekleri Gökhan Gönül ve Hasan Ali Kaldırım da Umar ile N’Diaye tarafından çok iyi kontrol edilince hücuma yeterli katkıyı sağlayamadılar.

Böyle olunca Fenerbahçe’nin hücum organizasyonları sadece iki futbolcu Alper Potuk ve Volkan Şen’in üzerine kaldı. Alper ve Volkan’ın dripling yapıp adam eksilterek rakip savunmayı açma çabaları ilk yarı için yeterli olmadı. Sarı- lacivertlilerin ilk yarı yaptıkları en iyi şey savunmaydı. Hızlı ve kontraya çok çabuk çıkan Osmanlıspor’a bu şansı tanımadılar. Çok çabuk baskı yapıp Osmanlıspor’un organize olmasına izin vermediler. İlk yarı boyunca her iki takım da ceza sahasına duran toplar dışında girmekte ve gol pozisyonu bulmakta zorlandı.

Vitor Pereira ikinci yarıya Josef de Souza’nın yerine Diego ile başlayarak takımın ofansif gücünü arttırmak istedi. Sarı- lacivertliler tempoyu arttırdı. Düzensiz hücum ederken, daha üretken bir kimliğe büründüler. Çok iyi savunma yapan Osmanlıspor karşısında gol pozisyonu üretmekte yine zorlanan Fenerbahçe, Ozan Tufan-Fernandao, Alper Potuk-Nani değişiklikleriyle risk aldı. Bu kez de orta saha savunmasında sıkıntı yaşadılar.

Haberin Devamı

Fenerbahçe orta sahasında kilit pas atacak oyuncusu yok. Gökhan Gönül ve Hasan Ali Kaldırım’dan da hücuma yeterli destek gelmeyince, ofansif oyunda zenginlik sağlanamadı. Robin van Persie yeteri kadar topla buluşamadı ve etkisiz kaldı.

Sezon başından bugüne kadar sürekli gol pozisyonu üretmekte ve gol bulmakta zorlanan sarı- lacivertliler dün akşam da aynı sıkıntıyı yaşadılar. Fenerbahçe sıkışan oyunda duran toplarla veya sürpriz oyuncularla bulduğu gollerle açtığı kilidi bu kez açamadı. Bu sezon ilk kez kendi evinde gol bulamayan Fenerbahçe dün kaybettiği iki puanla şampiyonluk yarışında büyük yara aldı.

Haberin Devamı

Osmanlıspor takdir edilecek bir takım. Oldukça disiplinli oynadılar. Çok koştuklar iyi mücadele ettiler maç boyunca taktik disipline bağlı kaldılar. Ligde son dokuz maçtır yenilmeyen Başkent ekibi alkışı hak eden bir performans sergiliyor.