Trabzonspor Ersun Yanal'dan birlik çağrısı

Ersun Yanal'dan birlik çağrısı

16.02.2015 - 10:51 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Napoli maçına tüm taraftarları davet etti.

Ersun Yanaldan birlik çağrısı

Trabzonspor gözünü perşembe akşamı sahasında oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 2’nci turu maçına çevirirken teknik direktör Ersun Yanal, taraftarlarını Napoli maçı için Avni Aker Stadı’na davet etti.

Haberin Devamı

FARKLI ATMOSFERDE GEÇECEK

Bordo mavili takım, ligin en az gol yiyen takımı İstanbul Başakşehir’i 3 golle geçerek ligin 2’nci yarısındaki yenilmezlik serisini sürdürmenin sevincini yaşarken Ersun Yanal, perşembe akşamı evlerinde oynayacakları Napoli maçının farklı bir atmosferde geçeceğini belirtti. Ersun Yanal, Napoli maçı konusunda şunları söyledi:

"Napoli müsabakası, hem Türkiye’nin hem de kendi kulüp prestijimizin ve misyonumuzun bir maçı. Bu maçta daha farklı bir takım olacağımıza inanıyorum. Kim oynarsa oynasın hiç sorun değil. (Şu sakat, bu sakat, bu oynamayacak) diye düşünmüyorum. Çünkü zaten kadroda çok büyük değişiklikler de yapamıyorsunuz. Üç oyuncuyu UEFA listesine ilave edebildik. Bunun altını çizelim. Yeni transferlerimizin içerisinde birlikte olmayacağımız oyuncularımız var. Sakatlarımızın dışında, Kevin Constant ve Mehmet Ekici cezalı olduğu için oynayamayacak. Ama yine de güçlü bir rakibe karşı, sahamızda en iyi mücadeleyi verip ülkemizi iyi bir şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Trabzonspor’un Avrupa kupası macerasının devamı için 2 maç oynayacağız. Bütün taraftarlarımızı bizimle birlikte olmaya davet ediyorum. Hep beraber güzel bir gece geçirelim. Güzel, çekişmeli bir maç oynayalım ve biz kazanalım. O günkü maçta, o gergin iklimden çıkıp, daha rahat bir iklimde emin olun ki çok keyifli bir maç olur. Kartların da olmadığı güzel bir ortam yaratacağımızı düşünüyorum."

Haberin Devamı

BİRLİKTELİK İSTEDİ

Trabzonspor’un bu sezonki hedefleri hakkında da görüşlerini açıklayan Ersun Yanal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şampiyonlar Ligi’de dahil olmak üzere her sonucun kovalanması gerektiğini düşünüyorum. Trabzonspor’un şampiyonluğu çok önemli. Şampiyon olması da çok önemli. Bu konuda her zaman söylüyorum; birlikteliğe ihtiyaç var. Taraftarlarımızın, futbolcularımızın, kulübümüzün, idarecilerimizin, tüm camianın kenetlenmeye ve birbirine destek olarak omuz omuza birlikte yürümeye ihtiyacı var. Bu konsensüsü çok kısa süre içinde gerçekleştirip bu atmosferden kurtulup, gerçek bir güç birliğinin oluşacağı gün umarım yakın zamanda gerçekleşir."

Haberin Devamı

"CARDOZO’DA PROBLEM YOK"

Ersun Yanal, İstanbul Başakşehir maçında kart cezalısı olduğu için forma giyemeyen Paraguaylı golcü Oscar Cardozo’nun belindeki sakatlığının nüksettiği iddiaları için de şunları söyledi:

"Cardozo’nun şu anda en ufak bir problemi yok. Beli ile ilgili bir problemi vardı. Daha önceden oluşmuş ve düzelebilecek bir sakatlığı vardı. Bu konuda artık son noktaya geldik. Kart cezalısı olduğu için tedavi altına aldık. Art arda oynanacak olan önemli maçların yükünü kaldıracak şekilde hazır hale getirdik. Şu anda takımla antrenmanlara başladı. En ufak sıkıntı çekmiyor. Kendisini güçlendirdik ve sezon sonuna kadar hiçbir sorun olmadan devam edebileceğiz. Cardozo’nun Napoli maçında oynamasıyla ilgili bir problemimiz yok. Bosingwa’nın da tedavisi sonuçlanacak. Oynayıp oynayamayacağına karar vereceğiz. Bizimle olması yakın. Yusuf’ta bir kemik ödemi var. Darbeli maçlar oynuyoruz, ciddi darbeler aldık. Mehmet Ekici, son dakikalarda zor dayanıyor. Onun da bileğinde kemik ödemi var, ağrılı bir şekilde oynuyor. Yusuf’u yetiştirmeye çalışıyoruz ama zor oynuyor. İstanbul Başakşehir maçında sakatlık nedeniyle ilk yarıda dışarıya aldığımız Yatabare’nin durumunu da kontrol edeceğiz."

Haberin Devamı

"DENİZ İYİ KATKI YAPTI"

Ligin ilk haftasında oynanan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında sakatlandıktan sonra İstanbul Başakşhir maçında 5.5 ay sonra sahalara dönen Deniz Yılmaz’ın önemli bir oyuncu olduğunun da altını çizen Ersun Yanal, "Deniz, 6 ay oynayamayan bir oyuncu olarak oldukça başarılıydı. İyi bir profesyonel ve önemli bir oyuncu. Bence takıma çok katkı yaptı. Bundan sonra da katkısının süreceğine inanıyorum" diye konuştu.

AYKUT DEMİR: "DAHA İYİ OLACAĞIZ"

Son haftalarda yükselen formuyla bordo mavili takımın değişmez oyuncularından biri haline gelen stoper Aykut Demir ise İstanbul Başakşehir maçında çok iyi bir performans ortaya koyduklarını dile getirirken şunları söyledi:

"Kazanmamız gereken bir maçı önde bitirmeyi başardık. Maçın hakimi bizdik. Daha çok futbol oynamak isteyen taraftık. Goller bulduk. Ancak attığımız gollerin hemen akabinde goller de yedik. Buna rağmen iyi toparladık. İnşallah daha da yukarıda olacağız. Teknik heyette bir değişim yaşanmıştı. Bunun için bir uyum zamanı geçmesi gerekiyordu. Devre arasını da iyi değerlendirdik. Hocamızın isteklerini iyi anladık. Yeni katılan oyuncularımız da var. Bir arada oynadıkça daha da iyi olacağımıza inanıyorum."

Haberin Devamı

AYTAÇ: "İYİ BİR GALİBİYET ALDIK"

Devre arasında takıma katılan Aytaç Kara ise büyük bir camiaya geldiğinin farkında olduğunu vurgularken şöyle dedi:

"Bunun için her an elimden gelen en iyi mücadeleyi ortaya koymak istiyorum. Hafta içinde şanssız bir şekilde Medicana Sivasspor’a elendik. Bu durum bugünkü maça daha fazla önem vermemizi sağladı. Güzel bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. İnşallah bunun devamı da gelecek."