Trabzonspor Ersun Yanal'dan Trabzonspor'a yanıt

Ersun Yanal'dan Trabzonspor'a yanıt

11.08.2018 - 16:19 | Son Güncellenme:

Teknik direktör Ersun Yanal'dan eski kulübü Trabzonspor'un kendisi hakkında yaptığı açıklamayla ilgi yanıt geldi.

Ersun Yanaldan Trabzonspora yanıt

Trabzonspor Kulübü dün yaptığı açıklama ile, eski teknik direktörü Ersun Yanal'a 10 milyon 575 bin lira tutan alacağının ödendiği duyurmuş ve sert sözlerle Ersun Yanal'a yüklenmişti.

Haberin Devamı

Ersun Yanal kendisine ati sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı. Yanal'ın açıklaması şöyle:

"İşim dışındaki kodnularda açıklama yapmamak prensibimdir. 28 yıllık kariyedrimde hiç Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK)'na başvurmadım, hatta hakedişlerimden bile fedakarlık ettim. Trabzonspor ile yaşanan bu sürecin çözümlenebilmesi için de tüm çabamı ve iyi niyetimi sergiledim. Ancak aynı tavrı göremedim.
Trabzon futbolun tüm hızı, değişkenliği ve stratejilerinin hayata yansıdığı bir iklimdir. Çalıştığım her kulüp gibi Trabzonspor'da bulunduğum her üç sezonda da ekibimle birlikte tüm coşkum, geliştirme isteiğim ve güzel futbol oynatma arzımla, tam konsantre şekilde görevimi yerine getirdim.
Tüm kamuoyunun kariyerim boyunca izlediği ve bildiği isimleri sayarak sizleri yormak istemesem de, Trabzonspor özelinde bir özet yapma gerekliliği hissediyorum; Trabzonspor'a geldiğim ilk sezonda Onur Kıvrak, selçuk İnan, Egemen Korkmaz, Ceyhun Gülselam, Cale, Colman, Gökhan Ünal, Alanzinho, Burak Yılmaz gibi birbirinden değerli oyuncuları kulübe kazandırıp adından söz ettiren bir futbol oynayarak lige damga vurduğumuz aşikardır. Bu kaliteli kadro, güzel bir oyun ortaya koyarak bir sonraki sezonda da etkinliğini göstermiştir.
Bundan sonraki dönemde Trabzonspor'da tekrar yer aldığımızda transfer ettiğimiz Okay Yokuşlu, İspanya Celta Vigo takımına satılarak 6 milyon euroluk büyük bir bedel kazandırdı. Şu anda kamuoyunda transfer edilmeleri halinde Trabzonspor'a katkıları hesaplanan Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'yı geliştirmekten de - kariyerimdeki pek çok oyuncu gibi - gurur duyuyorum. Her ne kadar birtakım Trabzon basın mensubu, "Bu oyuncular zaten biliniyordu, oynarlardı" gibi söylemlerle, emeğimizi gölgelemeye çalışıyor olsa da hatırlatmak isterim ki, oynaması beklenerek transfer edilen, derinliği olan birçok oyuncunun bulunduğu kadroda; Yusuf ve Abdülkadir gibi gencecik oyuncuları böyle büyük camialarda oynatmak cesaret ve sorumluluk ister.
Hukukun üstünlüğünü vurguladığımız bu günlerde, sözleşmemizde yer alan "hak edişimizi" vermeyen kulüp için yargının vermiş olduğu kararı tartışmayı yersiz ve anlamsız buluyorum. Ayrıca söz konusu süreç 1,5 yıl önceki alacaklarıma ilişkin olup, kamuoyunda yaratılmaya çalışılan tazminat algısını da üzülerek izlemekteyim.
Tarafıma ve ekibime karşı yürütülen karalama kampanyasının da saygı çerçevesinin dışına taştığını görmekteyim. Bir takımda istenen neticeleri alabilmek için, işinde uzman, geniş bir ekip paylaşımmı arasında oluşan ahenk önemlidir. Trabzonspor'da uzun yıllardır bu ahengin bir türlü istenilen seviyeye ulaşamadığını hüzünle izlemekteyim. Umuram en kısa sürede Trabzonspor camiası da oyuncu, teknik ekip, yönetim, medya ve taraftarlarıyla yakalayacağı ahenk ile özlediği sonuçlara ulaşır ve hedefledikleri başarıları ar arda tekrarlar. Kamuoyuna saygılarımı sunarım."

Haberin Devamı

Ersun Yanaldan Trabzonspora yanıt

Haberin Devamı

Trabzonspor'un Ersun Yanal açıklaması

Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, geçmişte kulüpte antrenör olarak görev yapan Ersun Yanal'ın sözleşmesinin, dönemin yönetim kurulunun tasarrufuyla tek taraflı olarak feshedildiği anımsatıldı.
İlgili antrenörün, süreç içerisinde kulüpten 4 milyon lira karşılığında ayrılmayı kabul etmesine karşın, kendisine karşı alınan tek taraflı fesih kararını Türkiye Futbol Federasyonuna taşıdığının vurgulandığı açıklamada, "Sonrasında ise Uyuşmazlık Çözüm Kurulu ve Tahkim Kurulu, 'tüm hukuk sistemimize örnek gösterilebilecek hız ve duyarlılıkta' bir çalışma yaparak dosyamızı kısa sürede karara bağlayıp kulübümüzü 10 milyon 569 bin 597 lira tazminat ödemeye mahkum etmiştir." ifadeleri yer aldı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Görevde bulunan yönetim kurulumuz tarafından, ilgili antrenöre son güne kadar kulübümüzün içinde bulunduğu ekonomik tablo ve ülkemizdeki döviz artışının etkileri anlatılarak tazminatı için indirim veya taksitlendirme taleplerimiz iletilmiştir. Ancak görev yaptığı kulübe ve camiaya saygısı bulunmayan, Trabzonspor'un kendisine verdiği şanslara rağmen ruhsuz, isteksiz ve sporun çok uzağındaki tavırlarına devam eden, Türk futboluna ve geleceğin sporcularına katacağı hiçbir şeyinin olmadığı, kalmadığı anlaşılan antrenör, tüm iyi niyetli girişimlerimize olumsuz yanıt vermiştir. Bunun üzerine kulübümüz, ilgili antrenöre 10 milyon 569 bin 597 lira, beraberindeki yardımcılarına da 963 bin 775 lira olmak üzere toplamda 11 milyon 553 bin liralık tazminat tutarını bugün itibarıyla tek seferde ve peşin olarak ödemiştir."