Trabzonspor Ersun Yanal'ın zor kararı! Tanışmadılar...

Ersun Yanal'ın zor kararı! Tanışmadılar...

19.11.2014 - 12:34 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’da çıkış maçı olarak görülen Galatasaray karşılaşması öncesi Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ı en çok düşündüren konuların başında milli takımlardaki yabancı futbolcuların durumu geliyor.

Ersun Yanalın zor kararı Tanışmadılar...

Bordo-mavililerin 8 yabancı oyuncusundan Bosingwa Portekiz, Medjani ve Belkalem Cezayir, Papadapoulos Yunanistan, Waris Gana, Yatabare Mali milli takımında mücadele ediyor. Teknik direktör Ersun Yanal göreve başladığında milli takıma gitmiş olan bu 6 oyuncu, Yanal’la tanışmadı ve antrenmana çıkamadı. Yanal’ın hücum ağırlıklı oyun sistemini futbolcularına benimsetmek için bir haftadır uyguladığı yoğun programda yer alamayan milli oyuncuların, Perşembe akşamı ve Cuma günü İstanbul’da takıma katılması bekleniyor. Cuma akşamı yapılacak son antrenmanda takımla çalışma imkanına sahip olacak yabancıların milli takım dönüşündeki sakatlık ve form durumları da Yanal’ın kafasındaki en büyük soru işaretlerinden biri durumunda. Özellikle Afrika kıtasındaki futbolcuların uzun uçak yolculuklarının ardından İstanbul’a ulaşacak olmaları ve buna bağlı olası yorgunluklar nedeniyle Yanal’ın tercihini bir haftadır çalıştığı kadrodaki yerli oyunculardan mı yoksa yabancı ağırlıklı mı kullanacağı camiada en merak edilen konuların başında geliyor.

Haberin Devamı

Milli takımlarına gitmeyen Cardozo ve Constant’ın Galatasaray maçında ilk 11’de forma giymesi kesin gibi gözükürken, Belkalem de sarı kart cezası nedeniyle kadroda yer alamayacak. Yarnal’ın 4 yıl aradan sonra milli takıma seçilen ve morali üst düzeyde olan kaptan Bosingwa’ya da ilk 11’de göreve vermesine kesin gözle bakılıyor. Diğer yabancı oyuncuların durumu ise Cuma günü Yanal’ın kendileriyle yapacağı görüşmeden ve antrenmandaki durumlarından sonra netlik kazanacak.

YANAL SUSKUNLUĞUNU BOZUYOR

Trabzonspor’da 12 Kasım Çarşamba günü sözleşme imzalayarak göreve başlayan Teknik Direktör Ersun Yanal, yarın ilk kez medyanın karşısına çıkacak. Geçen bir haftalık sürede medya mensuplarına herhangi bir açıklamada bulunmayan Yanal’ın yarın saat 10.00’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapacağı toplantıda Galatasaray maçına yönelik görüşlerini açıklaması ve göreve başlamadan önce hakkında ortaya atılan çeşitli iddialarla ilgili yorum yapması bekleniyor.

Haberin Devamı

YOLCULUK YARIN

Trabzonspor, Cumartesi günü oynayacağı Galatasaray maçı için yarın İstanbul’a gidecek. THY’ye ait özel uçakla saat 12.10’da Trabzon’dan hareket edecek olan bordo – mavililer akşam saatlerinde İstanbul’da son çalışmasını yapacak ve kampa girecek. Trabzonspor kafilesi cumartesi günü maçın ardından saat 23.45’te de Trabzon’a dönecek. Ersun Yanal’ın milli takımlardan dönen yabancı futbolcuların fazladan yolculuk yapmasını önlemek ve takıma İstanbul’da katılmalarını sağlamak için iki gün önceden İstanbul’a gittiği de belirtildi.