Skorer Eski Fenerli Doğu Alman ajanı çıktı!

Eski Fenerli Doğu Alman ajanı çıktı!

16.09.2010 - 07:31 | Son Güncellenme:

İsviçre gazetesi, 1993-94 sezonunda F.Bahçe forması giyen Wagenhaus'un Stasi'nin ajanı olduğu sayfalarına taşıdı

Eski Fenerli Doğu Alman ajanı çıktı

Eski Fenerli Doğu Alman ajanı çıktı
İsviçre'nin Tages Anzeiger gazetesinde yer alan iddiaya göre 3 kez Doğu Alman milli takımında forma giyen Wagenhaus'un, Schössler ile birlikte Doğu Almanya adına ajanlık yaptığı bildirildi. 1991 yılında biten soğuk savaş dönemi içinde Wagenhaus'un Dresden forması giyerken takım arkadaşlarının Avrupa Kupası maçlarına gidildiği zaman onların iltica tarzı planlarını STASI'ye aktardığı ortaya çıktı.

Andreas Wagenhaus 1993 - 1994 sezonunda 2 senelik kontratla Fenerbahçe'ye transfer oldu. Holger Osieck'in teknik direktörlüğünü yaptığı kadroda 2'si Türkiye Kupası olmak üzere 20 maça çıktı. Fenerbahçe forması altında 1 gol attı. Kontrat süresi dolmadan sene sonunda karşılıklı fesih yapılarak Fenerbahçe ile yolları ayrıldı.

Fenerbahçe'den sonra SV Waldhof Mannheim, İsviçre'nin FC Gossau, Alman VfL Halle 96 ve Avusturya'nın FC Schwarzach takımlarında futbola devam etti. Savunmada sert oyunu ve riske girmeden taca attığı toplarla hatırlanan Wagenhaus futbolculuk hayatına nokta koyduktan sonra asistan menajer olarak teknik adamlığa soyundu.

Yazarlar