İngiltere Premier Lig Eski Galatasaraylı Adnan için devrede

Eski Galatasaraylı Adnan için devrede

20.10.2013 - 10:01 | Son Güncellenme:

Arnavutluk'un Adnan Januzaj'ı ikna etmek için Lorik Cana'yı görevlendirdiği, genç futbolcunun idol olarak gördüğü Cana'nın, oyuncu üzerinde etkili olabileceği belirtildi

Eski Galatasaraylı Adnan için devrede

ONUR DİNÇER-SKORER DIŞ HABERLER

Haberin Devamı

Manchester United ile 5 yıllık yeni bir sözleşme imzalayan Adnan Januzaj'ın milli takım tercihi konusundaki tartışmalar sürüyor. Henüz bu konudaki kararını vermeyen Kosova asıllı Belçikalı futbolcu için birçok ülkenin girişimi bulunuyor. Her gün farklı gelişmeler yaşanan bu konuyla ilgili yeni bilgiler de su yüzüne çıkıyor.

İngiltere Milli Takımı'nın radarında olan 18 yaşındaki futbolcunun, doğduğu ve büyüdüğü Belçika'nın dışında Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, Hırvatistan ve Türkiye gibi bir çok ülkenin formasını giyme hakkı bulunuyor. Genç futbolcunun babası Abidin Januzaj Kosova televizyonu KTV'ye yaptığı açıklamada Arnavutluk'un somut girişimleri olduğunu itiraf etti. Adnan Januzaj'ın kökenleri nedeniyle gönlündeki ülke olduğunu söylediği Arnavutluk'un, ülkenin önemli futbolcularından Lorik Cana'yı görevlendirdiği ortaya çıktı. Abidin, "Arnavutluk kaptanı Lorik Cana bizimle görüşmek üzere yanımıza geldi" dedi. Bir dönem Galatasaray'da da forma giyen ve İngiltere Premier Lig'de oynayan ilk Arnavut futbolcu olan Cana'nın, Adnan'ın özel hayranlık duyduğu isimlerden bir tanesi olduğu belirtilirken, ülkenin bu etkiyi de kullanarak genç yıldızı ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Haberin Devamı

'Türkiye'yi düşünmüyor'

Aile kökenleri nedeniyle Türk Milli Takımı'nda oynama hakkı da bulunan oyuncunun bu opsiyona uzak olduğu da dile getirildi. Baba Januzaj oğlunun Sırbistan Milli Takımı için forma giymesinin düşünülemeyeceğini söylerken Hırvatistan ve Türkiye'yi de şansı olmayan diğer ülkeler arasında saydı.