Milli Takım Eski milli basketbolcular, takıma güveniyor

Eski milli basketbolcular, takıma güveniyor

23.02.2016 - 11:40 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda farklı dönemlerde görev yapmış oyuncular Handan Özbek ve Dirayet Yıldırım ile antrenör Özcan Kutluata, milli takımın çok mesafe kat ettiğine inanıyor.

Eski milli basketbolcular, takıma güveniyor

2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Romanya ile deplasmanda oynanan maçta kafilede yer alan ve millilere tribünden destek veren eski oyuncularla, antrenör Kutluata, AA muhabirine milli takımın başarısıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Haberin Devamı

Milli takım formasını ilk defa 1986'da giyen eski oyunculardan Handan Özbek, şartların geçmişe göre çok iyi olduğunu belirterek, "Şu anki şartlara bakıldığında eskiye göre yüz yıllık fark varmış gibi. Milli takımın buralara gelmesi çok gurur verici" dedi.

Kendi dönemlerinde altyapı milli takımları olmadığını kaydeden Özbek, "Bizden öncekiler bize yol açtılar. Biz de şimdiki arkadaşlara bunu sağladık. Kadın basketbolunun bu hale gelmesini görmek büyük mutluluk. Federasyonumuz da bizleri unutmuyor. Destekçi olarak görmek istiyor. Takımla birlikte olmamız sinerji yaratıyor" diye konuştu.

Geçmişte birçok zorlukla mücadele etmek zorunda kaldıklarını kaydeden Handan Özbek, "Hiçbir şey yoktu ama o kadar inanıyorduk ki bir şekilde başardık. Şimdi ilgi de arttı. Kadın basketbolunun geldiği yer büyük bir başarı. Bunu hep beraber başardık. Kadın basketbolu son 10 yılda büyük atılım yaptı" diye görüş belirtti.

Haberin Devamı

Handan Özbek, A Milli Takım'a da çok inandığını ve Nevriye Yılmaz ile Birsel Vardarlı Demirmen'in katılımıyla millilerin önünün çok açık olduğunu dile getirdi.

Kutluata: "Milli takım önemli seviyelere geldi"

Milli takımın ilk antrenörlerinden olan ve 1965-1966'da görev yapan Özcan Kutluata ise kadın basketbolunun çok önemli seviyelere geldiğini vurguladı.

Kutluata, 1966'dan sonra 20 yıl gibi uzun süre milli takım konusunda herhangi bir çalışmanın olmadığını belirterek, "Bugünkü seviyesine baktığımızda çok üst düzeye erişmiş durumdalar. Son yıllarda dünya ve Avrupa şampiyonalarında güzel dereceler elde ediyorlar. Yine madalyalar alacaklarına ve hem Avrupa Şampiyonası'na hem de olimpiyatlara bir şekilde katılacaklarını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kendisinin aynı zamanda 25 yıl kulüp antrenörlüğü yaptığını hatırlatan Özcan Kutluata, "Çok zordu. Aileler açısından da çok zordu. Her birinin evine gidip velilerinden izin almak gerekiyordu. Antrenman dönüşlerinde çocukları evlerine dağıtırdım" diye konuştu.

Milli takımın ilk kaptanlarından Dirayet Yıldırım da yeni nesil oyuncuların daha fazla avantaja sahip olduğunu hırs ve sevgilerini bırakmamaları halinde daha başarılı olacaklarını söyledi. Eski milli takımın sadece iki antrenörünün bulunduğunu anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Şimdiki milli takımın masöründen yardımcı antrenörlerine kadar her imkanı var. Onları alkışlamak için bizi de beraberlerinde götürüyorlar. Çok büyük avantajları var, daha iyi olacağına inanıyorum. Biz basketbola başladığımızda sahamız topraktı. Birçok olumsuzluğa rağmen çok mutlu günler yaşadık. Şartlar bize zor gelmedi."

Türkiye Basketbol Federasyonunun organizasyonuyla Romanya ile oynanan maç için kafilede yer alan eski millilerin desteği, A Milli Takım oyuncularına büyük moral verdi. Seyahat boyunca neşeli anlar yaşanırken, eski millilerle yeniler bir araya gelme fırsatı buldu.

Yazarlar