AntalyaSpor Eto'o'nun başarısının sırrı... Menajeri açıkladı

Eto'o'nun başarısının sırrı... Menajeri açıkladı

18.10.2015 - 12:10 | Son Güncellenme:

Süper Lig'e damga vuran Samuel Eto'o'nun transferinde başroldeki isimlerden olan FIFA menajeri Claudio Vigorelli, yıldız futbolcuyla ilgili Skorer'e açıklamalarda bulundu.

Etoonun başarısının sırrı... Menajeri açıkladı

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Antalyaspor'un Sampdoria'dan kadrosuna kattığı Samuel Eto'o, Süper Lig'de bu sezona damga vuran isimlerden bir tanesi oldu. Barcelona, Real Madrid, Chelsea ve Inter gibi dev ekiplerin formasını giyen ve neredeyse kazanmadığı başarı kalmayan dünya yıldızı, kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıtı sahada vermiş oldu.

Dünya futbolunun son 10 yıldaki en önemli golcüleri arasında gösterilen Kamerunlu futbolcu, yaşı nedeniyle kafalarda oluşan soru işaretlerini sadece bir kaç hafta içerisinde sildi. Takımının dün Bursaspor'u iki farklı mağlup ettiği karşılaşmada gol perdesini açarak galibiyetin kapısını aralayan isim olan 34 yaşındaki forvet, Süper Lig'deki gol sayısını 6'ya çıkardı.

Sekiz maçta altı gol atarak bu sezonki gol krallığında iddialı olduğunu gösteren Eto'o, aynı zamanda Rizespor maçında da 1 asist yaptı ve takımının 7 golüne imzasını attı. Yıldız futbolcunun Türkiye'ye gelmesinde başrolü oynayan isimlerden olan FIFA menajeri Claudio Vigorelli, oyuncunun geride kalan sürede kırmızı-beyazlı forma ile sergilediği başarılı performansı ve Eto'o'nun geleceğine dair öngörülerini Skorer ile paylaştı:

Haberin Devamı

- Eto'o'nun böyle iyi bir başlangıç yapması sizi şaşırttı mı? Yoksa bu şekilde bir performans bekliyor muydunuz?

Hayır hiç şaşırmadım. Samuel'in hala fark yaratacak bir oyuncu olduğunu düşünüyordum. O büyük bir yıldız ve onun gibi bir forvet Antalyaspor gibi iddialı bir takımda yalnızca büyük işler yapabilir. Türkiye'de çok iyi bir sezon geçirmek onun hedefi olan şey.

Eto'o bunu hep yapıyor

- Eto'o gollerini attıktan sonra kendisiyle konuşuyor musunuz? Aranızda ne tür bir ilişki bulunuyor?

İşlerim son zamanlarda çok yoğun olduğu için görüşme fırsatım olmadı. Ama en yakın zamanda kendisiyle bir araya geleceğiz. Ben ve Samuel, ikimizin ilişkisinde çoğu zaman kelimelere ihtiyaç duymayız. Çünkü çok uzun zamandır birbirimizi tanıyoruz ve Antalyaspor'da çok iyi bir sezon geçireceğini zaten biliyordum. Çünkü Samuel Eto'o'nun kariyeri boyunca yaptığı şeydir. O her zaman ve her yerde gollerini sıralamıştır.

Haberin Devamı

Sampdoria elbet üzgündür

- Sampdoria'nın Eto'o'nun performansı karşısındaki duygusu nasıl? Gitmesine izin verdikleri için pişmanlar mı?

Büyük bir futbolcu ve büyük bir kulüp arasındaki ilişki sona erdiğinde, her zaman bir pişmanlık vardır. Eto'o tercihini Sampdoria ile anlaşarak yaptı. Yeni bir deneyim yaşamak istiyordu. Sampdoria'da da büyük oyuncular var ve Samuel onlar için en hep en iyisinin olmasını istiyor. Genova'ya hep bağlı kalacak.

Etoonun başarısının sırrı... Menajeri açıkladı

Emekliye ayrılmayı düşünmüyor

- 34 yaşındaki Eto'o daha kaç yıl daha böyle üst seviyede oynamaya devam edecek?

Samuel Eto'o tam bir profesyoneldir. Sağlığına çok dikkat eder ve vücuduna bir tapınakmışçasına itinayla bakar. Fiziğinin iyi olmasını, kendisi için öncelikli çalışma ilkesi olarak görür. Dolayısıyla hiçbir zaman idmanlarını aksatmaz ve kendini sakınmaksızın hep olabildiğince çok çalışır. Bu yüzden kariyerinin sonuna gelmediğini ve bir kaç yıl daha rahatlıkla oynayabileceğini düşünüyorum. Tam olarak kaç yıl oynar bilemem ama işte bu nedenlerden ötürü üst düzey oyununu daha çok sürdüreceğinden eminim.

Yazarlar