Turkish Airlines Euroleague Eurolegue’e yeni teknoloji! Sinan Erdem'de...

Eurolegue’e yeni teknoloji! Sinan Erdem'de...

12.05.2017 - 10:58 | Son Güncellenme:

2017 Türk Hava Yolları Eurolegue Final Four için yapılan hazırlıklarda taraftarlar, oyuncular ve diğer tüm katılımcılar için mücadeleyi bir üst seviyeye taşıyacak teknolojik atılımlar yapılıyor. İleri düzey oyuncu takip sistemleri ve 360 derece kişisel görüş kameraları ile saha içerisinde yaşanan olaylar detaylı bir şekilde aktarılacak.

Eurolegue’e yeni teknoloji Sinan Erdemde...

STATS SportVU optik izleme sistemi, Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmada hakemler, oyuncular ve basketbol topunun dahi hareketlerini takip ederek Arena’daki ve ekran başındaki izleyicilerin maç ile ilgili daha detaylı bilgiye sahip olmasını sağlayacak. 6 kamera ile çalışan sistem, saniyede 25 data veri işlemekte.

Haberin Devamı

Bununla beraber WIMU PRO adı verilen başka bir sistem, ufak giyilebilir bir teknoloji ile mesafeler, ortalama hız, ivme ve sıçrama sayısı gibi verileri işleyerek spor bilimi ve medya’nın hizmetine sunacak.

Bu senenin Final-Four ‘uyla ilgili en büyük gelişme şüphesiz ki FirstVision tarafından geliştirilen vücut kamerası teknolojileri. Sıkı Euroleague izleyicileri hatırlayacaklardır ki 360 derece kamera teknolojisi 2015 yılında Real Madrid ve Zalgiris Kaunas arasında oynanan karşılaşmada kullanılmıştı, ancak bu senenin farkı bu kameralara VR ( Artırılmış Gerçeklik ) teknolojisinin dahil edilmiş olması. Final-four mücadelelerini yöneten her hakem üçlüsü içinde bir hakeme yerleştirilecek olan bu kameralar sayesinde saha içerisinden eşsiz bir görüş açısı ve izleyici deneyimi sunulacak.

Haberin Devamı

19-21 Mayıs tarihleri arasında Marmara Forum’da kurulacak olan FanZone’da taraftarların bu teknolojiyi yakından inceleme şansına kavuşacaklarını da belirtelim.

Son olarak Final-Four ChatBot, spor mücadelelerini dijital anlamda başka bir boyuta taşıyor. Final-Four süresince 7/24 hizmet verecek bu sistem sayesinde taraftarlar yazılı olarak sordukları her soruya cevap alabilecekler, oyuncu istatistiklerinden Euroleague basketbol video arşivine kadar bütün envantere erişim imkanı sağlanacak.