Kayserispor Evdeki hesap Bakkal'a uymadı

Evdeki hesap Bakkal'a uymadı

07.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Ligi şansını sonuna kadar kovalamak isteyen Trabzonspor, Mesut Bakkal yönetiminde yeniden ayağa kalkan Kayserispor'a takıldı.

Evdeki hesap Bakkala uymadı

CELAL UMUT EREN - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Bordo-mavili ekip sahasında dirençli, etkili ve istekli bir rakip buldu, Deniz Türüç’ün golüyle şok oldu. Rodallega eşitliği sağlasa da Lawal dengeyi yeniden bozdu. Devrenin son dakikasında Uğur Demirok’un penaltı golüyle bir kez daha oyuna tutunan ev sahibi ikinci yarıda Lawal’ı durduramadı, kritik bir üç puanı altın tepside Kayserispor’a sundu.

Spor Toto Süper Lig’de 30. hafta mücadelesinde Trabzonspor evinde Kayserispor’a 3-2 yenildi, bu sezon iç sahada 9. kez puan kaybetti.

Avrupa Ligi şansını son ana kadar kovalama hedefindeki Ersun Yanal, N’Doye ve Rodallega ikilisini bozmadı. 4-4-1-1’e yakın bir diziliş, zaman zaman da 4-3-3’e dönüş dikkat çekti.Kayserispor da Deniz Türüç-Umut Bulut-Güray ve en önde Welliton ile hücumdan geri kalmayan bir anlayışla sahadaydı. Ön alan baskısıyla başlayan ve Okay’ın yokluğunda orta sahayı hızlı geçen Kayserispor, 6’da Deniz Türüç’le sol çaprazdan rahatça ceza sahasına girip, golü attı: 0-1.

Haberin Devamı

Aktif oynayan ve topun hakimi olan bordo-mavililer baskıların sonucunu buldu. 34’te maçın en hareketli isimlerinden Olcay’ın pasında Kayserispor savunması da hata yapınca Rodallega fırsatçı davrandı: 1-1.

40’ta durgun gözüken konuk takımı Lawal’ın enfes golü diriltti. Orta sahadan topla hareket eden Lawal, iki rakibini çalımlayıp, sağ çaprazdan müthiş vurdu: 1-2.

Seyir zevki yüksek maçta 44’te Rodallega’nın enfes frikiği üst direkten döndü, devamında Mabiala topa eliyle değince penaltıya gidildi. Penaltıcı Uğur Demirok, skoru 2-2’ye getirdi.

Lawal imzası

İkinci yarıda kontra çıkışlar deneyen Kayseri’de 52’de Welliton’un çalımlarla getirdiği atağı Deniz Türüç acemice harcadı. Hücumda ilk yarıdaki kadar efektif olamayan bordo-mavililer 70’de uzun topa hareketlenen Yusuf Yazıcı’nın uzaktan şutuyla heyecanlandı.

75’te yine sahneye çıkan Lawal, başlattığı atakta soldan Welliton’ın ortasına kafayı iyi vurdu: 2-3. 88’de savunma arkasına çok iyi kaçan Welliton, Onur’a takıldı, dönen topta da Umut Bulut tecrübesine yakışmayan bir şut çekti. 90+4’de ceza sahasında Yusuf Yazıcı’nın gol vuruşu gelmeyince, puan umudu yıkıldı.

Haberin Devamı

Evdeki hesap Bakkala uymadı