İngiltere Premier Lig Everton torbacısına hapis cezası

Everton torbacısına hapis cezası

29.03.2018 - 12:01 | Son Güncellenme:

Goodison Park’ta üzerinde sekiz gramdan fazla kokain bulunan taraftar, mahkeme tarafından 2 yıl-8 ay hapse mahkum edildi.

Everton torbacısına hapis cezası

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Everton’un stadyumu Goodison Park’ta uyuşturucu trafiği döndüğü ortaya çıktı. Olay stattaki polislerin, bir taraftarın hareketlerinden şüphelenmesiyle ortaya çıktı.

Tribündeki koltuğundan kalkarak tuvalete giden Anthony Duckworth, güvenlik güçlerince takip edildi. Üzerinde yapılan aramada, içime hazır 23 çıkın kokain bulundu.

Kinder yumurta içinde kokain

Zanlının kokaini, Kinder Yumurta çikolatalarının kabına koyduğu belirlendi. Ceketinin cebinde ele geçirilen 23 çıkınlık miktarın yaklaşık 8 grama denk geldiği tespit edildi. Çıkınının 6 ila 23 sterlin arasında değiştiği belirtilen fiyatın, 23 adet olduğunda 800 sterlini aştığı belirtildi.

‘Satmıyorum, arkadaşlara veriyorum’

Olayın ardından gözaltına alınan Duckworth polis karakoluna götürüldü. Ardından evinde de aramalar yapıldı ve burada da uyuşturucu maddelere rastlandı. Polislere ilk olarak kokaini kendi kullanımı için yanında bulundurduğunu söyleyip uyuşturucu satıcısı olduğunu reddetti, paketleri arkadaşlarına dağıttığı savunması yaptı.

Haberin Devamı

‘Malı verip finansal avantaj sağladın’

Hakim zanlının evinde bulunan benzocaine maddesinin kokain için kullanılan en yaygın seyrelticilerden bir olduğu ve kokain satışından önce kullanıldığına dikkat çekti ve ‘Burdan finansal kâr elde etmediğine ikna oldum ancak malı temin ettiğin arkadaşlarından finansal avantajlar elde ediyordun ve aynı zamanda bir kullanıcıydın’ dedi ve 2 yıl 8 ay hapse mahkum etti.