Beşiktaş Evladın mı var derdin var!

Evladın mı var derdin var!

13.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Sergen Yalçın'ın çalıştırdığı Kayserispor karşısında beraberliği zor kurtardı, takipçisi Medipol Başakşehir ile puan farkının 2'ye inmesine engel olamadı: 2-2

Evladın mı var derdin var

SERDAR SARIDAĞ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Vodafone Arena’daki kritik maçın ilk yarısında iki takım da net pozisyonlar üretti ama eşitlik bozulmadı. Kartal ikinci devreye Aboubakar’ın golüyle girerken, Umut’un sayısı dengeyi sağladı. Beck’in kendi kalesine attığı gol Dolmabahçe’de şok etkisi yarattı, 88’de 2. kez sahneye çıkan Aboubakar takımına 1 puan kazandıran golü atmayı başardı.

Şenol Güneş’in de maçtan önce oyuncularına söylediği gibi zor bir karşılaşma olacaktı. Başında Sergen Yalçın’ın olduğu bir Kayserispor, Vodafone Arena’da Beşiktaş’a kolay lokma olma niyetinde değildi. Özellikle Lawal ile orta saha hakimiyetini ele geçiren sarı-kırmızılılar, Talisca’nın etkisiz oyunuyla, bu alanda kendine çok boşluk buldu. Kısacası Beşiktaş 10 kişi oynadı diyebiliriz.

Haberin Devamı

Aslında Talisca 15. dakikada çektiği şutla, Beşiktaş’a erken bir gol kazandırabilirdi ama Ahamada, bu pozisyonda doğru yerde durdu. 17’de Lawal’ın sert şutunda bu kez Fabri çok başarılıydı.

Beşiktaş savunması 24. dakikada ise kalesinde adeta mucize yaşadı. Gelişen karambolde Deniz’in şutunun ağlarla buluşamaması, büyük bir şanstı. Günün başarılı isimlerinden Kayseri kalecisi Ahamada, 40’ta, Aboubakar’ın şutunda yine başarılıydı.

İkinci yarıya ise Babel’in yerine Tolgay ile başlayan Şenol Güneş, bu değişiklikten çok umutluydu. 56’da Aboubakar beklenen golü attığında herkes onun gibi umutlanmıştı ama Anderson Talisca’nın oyunda kalması nedeniyle, Kartal bir türlü üretkenlik sağlayamıyordu.

Babel kaçırdı

67’de sahanın en kötü isimlerinden Ryan Babel kale ağzında beklenen ikinci golü atamayınca, Kayserispor bu hatayı affetmedi.

Umut’un attığı golle 1-1 eşitliği sağlayan konuk ekip, doğal olarak kontratak futbolunu benimsedi. 82’de Beck’in kendi kalesine attığı gole, 88’de Aboubakar ile yanıt veren Beşiktaşlı oyuncular, 86’da Talisca’nın direkte patlayan şutuna maçtan sonra bile isyan ediyordu.

Evladın mı var derdin var

Yazarlar