Beşiktaş F.Bahçe teklif yaptı mı? Niang açıkladı!

F.Bahçe teklif yaptı mı? Niang açıkladı!

13.02.2013 - 10:06 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Niang, Fenerbahçe'den teklif olup olmadığını açıkladı.

F.Bahçe teklif yaptı mı Niang açıkladı

Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra futbol hayatına Katar'da devam eden ve ara transfer döneminin son gününde Beşiktaş'la anlaşan Niang, Türkiye'ye dönüş yaptığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.. Yıldız futbolcu, iki hafta sonra oynanacak olan Fenerbahçe derbisini iple çektiğini belirtirken, Alex'in Fenerbahçe'den ayrılmasına ise üzüldüğünü söyledi.

Sabah gazetesine röportaj veren Mamadou Niang; "Türkiye'den ayrılmak benim kararım değildi. O dönemde eski kulübümün yaşadığı problemleleri hepimiz biliyoruz. İsteyerek ayrılmadım buradan. Türkiye'nin ftubol seviyesi İtalya ve Fransa ile aynı düzeyde. Katar'dayken F.Bahçe'den dolaylı haber geldi. Ancak direkt bir teklif yoktu. Beşiktaş'ın büyüklüğünü bildiğim için beni isteyince hemen kabul ettim. Sezon sonu ne olur ben de bilmiyorum. Fenerbahçe maçı çok ilginç olacak. Eksiklerimi giderip, hazır hale gelmek için çok çalışıyorum. O maçta oynayıp gol atmak çok güzel olur. Ancak takımın kazanması daha önemli. Derbiyi büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum."

ALEX'İN GİTMESİNE ÜZÜLDÜM

"Eski takım arkadaşım Alex'in Fenerbahçe'den ayrılmasına üzüldüm. Kendisinin de üzüldüğünü biliyorum. Çünkü ağlayarak gitti. Türkiye'yi gerçekten çok seviyordu. Alex benim için çok büyük bir kişilik, sevdiğim bir insan. Onunla hala görüşüyorum. Emre Belözoğlu'nun Türkiye'ye dönmüş olması, hem Fenerbahçe hem de Türk futbolu adına önemli. Sneijder ve Drogba'nın Galatasaray'a gelmesi ise Süper Lig'in daha fazla izlenmesini sağlar. Bu tarz futbolcuların gelişi Türkiye'nin marka değerini yükseltecektir."

BEŞİKTAŞ TARAFTARI MUHTEŞEM

"Beşiktaş'ın muhteşem bir taraftarı var. Şu ana kadar en iyi atmosferi ve coşkuyu İnönü Stadı'nda gördüm. Cumartesi günkü Gaziantepspor maçını dört gözle bekliyorum. Taraftarımızın karşısına çıkmak, benim için müthiş bir deneyim olacak."

SAHADA KURT, EVDE KUZU!

"Sahadaki halimle, evdeki halim arasında çok büyük bir fark var. Çünkü maçta kazanmak istiyorsunuz ve özellikle yenildiğimde çok sinirli olabiliyorum. Yenebilirsiniz ya da yenilebilirsiniz ancak her zaman için iyi oynamalısınız. Özellikle takımım kazanamıyorsa çok daha mücadeleci oluyorum. Ailemle birlikte çok sakinim. Genelde televizyon izlerim. 6 çocuğum var. 2. oğlum üç hafta önce doğdu. Onlar benim oksijenim. Beraber zaman geçirirken, futbolu unutuyorum."

FERNANDES VE OLCAY ÇOK İYİ

"Lider Galatasaray ile aramızda beş puanlık fark var. Ama bu farkı eritmek imkansız değil. Yapmamız gereken sadece şansımız olduğuna inanmak, kendimize güvenmek ve kazanmak. Şampiyonluk için çok ciddi şansımız olduğunu düşünüyorum. Takımda teknik kapasitesi yüksek oyuncular var. Mesela Fernandes çok iyi. Olcay, genç olmasına rağmen hem zeki hem tekniği süper. Aynı şekilde kaptan İbrahim Toraman takımı çok iyi yönetiyor. Kadromuzda gençlerin ağırlıkta olması takım için çok iyi, çünkü bu gelecek demek. Kulübümüz gelecekte pek çok şampiyonluklar kazanmak istiyor. Bu takımla, bu hedefe ulaşabiliriz. Elazığ maçının ilk 15-20 dakikasında iyi oynamadık. Ama daha sonra özgüvenli, yere iyi basan bir performans sergiledik. Genç kadronun takım oyunu oynaması özellikle hoşuma gitti. Aynı şekilde devam edersek, sezonu çok iyi bir pozisyonda bitirebiliriz."

RİZELİ NİANG!

"Bana ilk sorduklarında 76 numaralı formayı giyebilirim dedim. Sonra '53 nolu formayı giyer misin' diye sordular. Ben de numaranın çok önemi yok karşılığını verdim. Öğrendim ki, 53 Ahmet Kavalcı'nın memleketi Rize'nin plakasıymış. Takım arkadaşlarım ve kulüp personeli bazen bana 'Rizeli Niang' diye takılıyor. Beşiktaş'ta arkadaşlık ve ortam çok iyi. Adapte oldum. Ailemi de getirdiğim de her şey daha güzel olacak."

BENİ İSTEYEN HERKESE TEŞEKKÜR

"Beşiktaş için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bana tekrar Türkiye'ye gelme fırsatı verdiği için Başkanımız Fikret Orman'a, Ahmet Nur Çebi'ye, Tamer Kıran'a, Ahmet Kavalcı'ya ve sebep olan herkese teşekkür ediyorum."

İDOLÜM MİCHAEL JORDAN

"İdolümbir futbolcu değil, gelmiş geçmiş en büyük basketbolcu olan Michael Jordan. Onun bütün DVD 'lerini evimde izledim. Tavrı, sporculuğu, her şeyiyle efsane. Her tür müziği dinlerim. R&B, hiphop ve Türk müzikleri... Türkiye'den Kolpa Grubu'nun şarkılarını çok seviyorum."

ONU ÇOK SEVECEKLER

Niang'la sohbet edene kadar 6 çocuklu bir aile babası olduğuna beni kimse inandıramazdı. Ancak sohbet koyulaştıkça çok sağlam bir karaktere sahip iyi bir insan olduğuna kanaat getirdim. İş ahlakı yüksek, çalışkan ve sempatik bir isim. Golleri de atmaya başladığında Beşiktaş taraftarının onu çok seveceğini düşünüyorum.

Yazarlar