Basketbol F.Bahçe Ülker 'altılıyı' buldu!

F.Bahçe Ülker 'altılıyı' buldu!

22.11.2013 - 21:34 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Ülker, Budivelnik Kiev'i 84-68 mağlup ederek galibiyet serisini 6'ya çıkardı ve THY Euroleague'de son 16'ya kalmayı garantileyen ilk takım oldu. Bogdanovic, 22 dakika içerisinde attığı 20 sayıyla maçın yıldızı oldu.

F.Bahçe Ülker altılıyı buldu

THY Euroleague A Grubu'nda ilk yarıyı 5 galibiyetle namağlup lider olarak tamamlayan Fenerbahçe Ülker, Ukrayna'nın Budivelnik Kiev ekibini 84-68 mağlup ederek seriyi 6'ya çıkardı.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya hızlı giren Fenerbahçe Ülker, pota altında Vidmar ve Melih ile sayılar buldu. Hücumlarda kolay sayılar bulan sarı-lacivertli ekip, savunmasında boşluklar verince, Ukrayna temsilcisi de pota altından elde ettiği sayılarla karşılık verdi. Daha sonra savunmasını sertleştiren Fenerbahçe Ülker rakibini dış şutlara yönlendirirken, ilk çeyrekte 12 sayı üreten Bogdanovic'le etkili olup üstünlüğü elinde tuttu. Preldzic'in de skora katkı sağladığı sarı-lacivertliler, ilk periyodu 27-23 önde tamamladı.

KENAN SİPAHİ'DEN GECENİN ASİSTİ


İkinci periyoda savunmada daha sert bir oyunla başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk bölümde hücumlarda Zoric ile üst üste bulduğu sayılarla etkili oldu. Pota altında etkili olamayan konuk ekip, Salenga'nın üçlükleriyle farkın açılmasına izin vermedi. İkinci çeyreğin ortalarından itibaren tam saha presle rakibini durduran sarı-lacivertliler, Ömer Onan'ın üst üste üçlükleriyle farkı açıp, Bogdanovic'in basketiyle 19. dakikada 19 sayı farklı (52-33) üstünlüğü yakaladı. Son 5 dakikadaki oyunuyla rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Fenerbahçe Ülker, ribaundlarda 20'ye 10 üstünlük sağladığı rakibi karşısında devreyi 52-35 önde geçti.

Ukrayna temsilcisinin farkı kapatma çabaları karşısında kontrolü elinde tutan sarı-lacivertli ekip, 29. dakikada Kleiza'nın basketiyle yeniden 19 sayı farka ulaştı (68-49) ve mücadelenin son periyoduna da 68-51 önde girdi.

Son bölümde de üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan 84-68 galip ayrıldı.

Salon: Ülker Sports Arena
Hakemler: Juan Carlos Arteaga (İspanya), Marek Cmikiewicz (Polonya), Haris Bjedic (Bosna Hersek)
Fenerbahçe Ülker: Kenan Sipahi, Melih Mahmutoğlu 5, Bogdanovic 20, Bjelica 6, Vidmar 12, Zoric 15, McCalebb 3, Preldzic 6, Kleiza 4, Metecan Birsen 5, Ömer Onan 8, Barış Ermiş
Budivelnik Kiev: Ahearn 2, Minard 14, Salenga 16, Lavrinovic 7, Summers 10, Anisimov 6, Gorbenko, Strelnieks 11, Tishchenko 2, Lebedintsev

1. periyot: 27-23
Devre: 52-35
3. periyot: 68-51
5 faulle çıkan: 34.00 Lavrinovic (Budivelnik Kiev)

Haberin Devamı

İŞTE EUROLEAGUE'İN ŞAMPİYONLUK ADAYLARI! F.BAHÇE İLK 3'TE

Haberin Devamı

FENERBAHÇE ÜLKER - BUDİVELNİK KİEV: 84-68

1.PERİYOT: FBU lehine 27:23
2.PERİYOT: FBU lehine 52-35
3.PERİYOT: FBU lehine 68-51

TARAFTARIN BÜYÜK İLGİSİ

Fenerbahçe Ülker'in THY Avrupa Ligi A Grubu'nda Ukrayna'nın Budivelnik Kiev takımıyla yaptığı karşılaşmaya sarı-lacivertli taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Sarı-lacivertli ekibi, başarılı bir sezon geçirdiği Avrupa arenasında yalnız bırakmayan taraftarlar, Budivelnik Kiev maçında da Ülker Sports Arena'nın tribünlerinin büyük bölümünü doldurdu.

Karşılaşma öncesi skor ekranına, 5 haftalık bölümde istatistiklerde ön plana çıkan, sayı krallığını önde götüren Bojan Bogdanovic başta olmak üzere Fenerbahçe Ülkerli oyuncuların istatistikleri yansıdı. Tribünler, sarı-lacivertli ekibi ve oyuncuların performanslarını alkışladı. Tribünlerde taraftarların ellerinde, başantrenör Zeljko Obradovic ve Fenerbahçe Ülkerli oyuncuların dev maskeleri yer aldı.

Karşılaşma öncesi Türkiye Özel Sporcular Derneği'nin engelli sporcuları saha ortasında iki takımın oyuncularıyla fotoğraf çektirdi. Fenerbahçe Ülker Kaptanı Ömer Onan, yaptığı konuşmada, özel sporculara verilen bu destekten onur duyduğunu belirtti.

Yanal, Arena'da maç kaçırmıyor

Haberin Devamı

Fenerbahçe Futbol Takımı Teknik Direktörü Ersun Yanal, sarı-lacivertli ekibin Ülker Sports Arena'daki maçlarını kaçırmıyor.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile beraber salona gelen Yanal, karşılaşmayı Yıldırım'ın yanında, Fenerbahçe Ülker bençinin arkasındaki tribünde takip etti.

Yanal, Ülker Sports Arena'da bu sezon daha önce oynanan CSKA Moskova ve Nanterre maçlarını da izlemişti.

Mücadeleyi, Fenerbahçe Kulübü'nün yönetim kurulu üyeleri Mahmut Uslu ve Ahmet Özokur da izledi. Yöneticiler, Yıldırım ve Yanal ile beraber oturdu.

Karşılaşmayı, Fenerbahçe Futbol Takımı'ndan Dirk Kuyt, Salih Uçan ve kaleci Mert Günok da locadan takip etti.

Yazarlar