Galatasaray Fatih Terim: "Ali Sami Yen'de şampiyonluk kutlaması yapacağız"

Fatih Terim: "Ali Sami Yen'de şampiyonluk kutlaması yapacağız"

19.05.2018 - 22:03 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Göztepe'yi 1-0 yenerek şampiyon oldukları maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim: Ali Sami Yende şampiyonluk kutlaması yapacağız

Spor Toto Süper Lig'de Göztepe'yi 1-0 yenerek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, "Ben çok şampiyonluk gördüm ama bu seferkinin anlamı, ifade ettiği şeyler çok başkaydı, sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluktur. Anamızın ak sütü gibi helaldir. O yüzden benim için de bu şampiyonluğun manası çok değişiktir. Galatasaray'ın da unutmayacağı bir şampiyonluk olacaktır. Büyük bir başarı elde eden Galatasaray Kulübü, yarın kendisine yakışır şekilde Ali Sami Yen'de bunu kutlayacak. Fiziki şartlardan dolayı Florya kapandı. Yarın eğleneceğimiz bir gün oldu. Yarın Ali Sami Yen'de görüşmek üzere." dedi.

Haberin Devamı

Fatih Terim, basın toplantısına başladıktan sonra bir süre sonra Galatasaraylı futbolcular "İmparator Fatih Terim" tezahüratlarıyla Terim'in yanına geldi. Çeşitli tezahüratlar yapan sarı-kırmızılı oyunculara Terim de eşlik etti. Terim, futbolcuların gitmesinden sonra "Değişik bir basın toplantısı oluyor." ifadesini kullandı.

Terim, yaptığı açıklamada, Galatasaray'da ilk yarıdaki Göztepe maçıyla göreve geldiğini ve Göztepe maçıyla da şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi. Bu şampiyonluğun İzmir'de gelmesinden dolayı çok sevinçli olduğunu kaydeden Terim, "Benim Galatasaray'a gelişimde Metin Oktay'ın çok emeği vardı, onun memleketinde şampiyon olmak bence daha anlamlı, nur içinde yatsın." diye konuştu.

Haberin Devamı

"Hak edilmiş bir şampiyonluk"

"Hak edilmiş bir şampiyonluk" elde ettiklerini kaydeden Terim, son olarak torunu Naz'ın dünyaya geldiğini hatırlatarak, şampiyonlukta emeği geçen herkese ve ailesine teşekkür etti.

Florya'da kolay günler geçirmediklerini aktaran deneyimli teknik adam, eski başkan ve yönetim kurulunun yanı sıra mevcut başkan ve yönetim kurulunun da sağladığı ortamın bu şampiyonlukta önemli rol oynadığını aktardı.

Terim, kendisinin 7, Galatasaray'ın ise 21. şampiyonluğa ulaştığını, göreve geldiğinde bir risk aldığını ve "nerede kalmıştık" tweetini attığını hatırlatarak, "Aldığımız yer burasıydı." dedi.

Şampiyonluğun ardından Şampiyonlar Ligi ile ilgili attığı tweetin hatırlatılması üzerine Terim, şöyle konuştu:

"Bugün Galatasaray şampiyon oldu, direkt Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor, hiçbir şeyin garantisi yok, gruptan çıkamayabiliriz, kaybedebiliriz ama bu isteğimizi değiştirmez, bir sonraki vizyonu işaret etmekten hiçbir zaman korkmadık. Galatasaray'ın hedefi içerideki her kupaya talibiz ama esas dışarıda herkesin hayali, isteği, özlemi, o son Real Madrid maçını hiçbirimiz unutamadık, o tatta bir mücadele, inanıyorum ki onu da yapacağız. Benim her zaman takımlarımdan istediğim şudur; seyircinin gurur duyacağı bir takım çıkarmak. Bu zaten sonuç alır. Rakipler Şampiyonlar Ligi'nde gerek ekonomik olarak, gerek idari, gerek teknik, kulüp olarak makas çok açılmış olabilir ama yakalamak da bizim işimiz ve oralarda yer almak da Galatasaray'ın işi olmalıdır."

Haberin Devamı

Göztepe maçı boyunca diğer maçların sonuçlarını hiç sormadıklarını kaydeden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim maçımızın önemi vardı bize göre, biz mağlup olmadıktan sonra isteyen istediği sonucu alsın, onun için sormadık. Çok enteresan bir eşleşme oldu. Gomis 3 tane atamamış, Beto 4 tane kurtarmış. Hiç itiraz etmedim, Sinan'ı hazırladım ben, atmak isteyince... Şampiyonluğu rekoru vermeyiz ama açıkçası eğer topu dikerse yine o atacak demiştim. Sinan hazırdı, aldı topu bırakın o zaman dedim. Böyle şampiyon olunuyor, yaşamak cesurların hakkı iyi şeylerin iyi insanların başına geldiğini düşünüyorum."

Terim, bu şampiyonluğun diğerlerinden farkı ve anlamının da değişik olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Hiç kimseye, hiçbir kuruma, hiçbir kişiye bakmadan, takılmadan, sadece işimize odaklanmaya özen gösterdik, bence de doğrusunu yaptık. Şampiyonlukta herkesin emeği var. Bence muhteşem bir finiş oldu, her kulübün kazanma şansı vardı, tüm yarışanlara sevgilerimi iletiyorum, başarılar diliyorum, düşenlere de geçmiş olsun, biz kazandık. Ben çok şampiyonluk gördüm ama bu seferkinin anlamı, ifade ettiği şeyler çok başkaydı, sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluktur. Anamızın ak sütü gibi helaldir. O yüzden benim için de bu şampiyonluğun manası çok değişiktir. Galatasaray'ın da unutmayacağı bir şampiyonluk olacaktır. Yarın bir başkası şampiyon olduğunda tebrik etmesini bileceğiz, bugün biz hak ettik, biz kazandık."

Haberin Devamı

Fatih Terim'den şampiyonluk paylaşımı

Deneyimli teknik adam kendisinin UEFA Şampiyonlar Ligi logosu ile birlikte olduğu bir fotoğrafı paylaşarak Şampiyonlar Ligi'nin resmi sosyal medya hesabını etiketledi ve İngilizce olarak, "Tık tık! Kim geri döndü tahmin et?" notunu düştü. Terim'in bu paylaşımı dakikalar içerisinde binlerce kez paylaşıldı.

"Muhakkak ki benim Galatasaray'a kırılacak halim yok"

Haberin Devamı

Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, "Muhakkak ki benim Galatasaray'a kırılacak halim yok, ben kişilere kırgınım, bizi hem gönderip, hem biz gitti gibi yapanlara ama tarih ortaya çıkarıyor. Keşke kırılmalar olmasaydı, bölünmeseydi, çok daha başka yerlerde olabilirdik." dedi.

Terim, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, enterasan bir sezonun geride kaldığını belirterek, "Biz de izledik dışarıdan, ne cevap verdik, ne konuştuk. Ne üzüldüğümüz zaman bunu ifade ettik, ne sebep bulduk, ne bahane bulduk. Çalıştık, uğraştık, didindik, çok şükür, dediğim gibi iyi şeyleri iyi insanlara veriyor Allah. Bize verdik çok şükür. O yüzden elimi açtım Allah'a şükür diye." dedi.

Birkaç gün içinde GS TV veya başka bir yerde bir televizyon programı yapacağını belirten Terim, orada daha açık konuşacağını söyledi. Terim, kendisinin Galatasaraylı olduğunu, profesyonel ama amatör ruhlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ben Galatasaray'ın evladıyım, ben 96'da Galatasaray'a gelmişim, ondan sonra başka takım çalıştırmamıştım, herhalde bize de teklif vardır. Yani mekanın sahibi bizi, şu manada söylüyorum. bunu böyle bir burası sahibi anlamında almayın, biz oralıyız, 50 sene olmuş neredeyse Galatasaray'a geleli. Orada oynamışım, orada antrenörlük yapmışım, orada kupa şampiyonu olmuşum, Avrupa şampiyonu olmuşum gibi gibi. Muhakkak ki benim Galatasaray'a kırılacak halim yok, ben kişilere kırgınım, bizi hem gönderip, hem biz gitti gibi yapanlara ama tarih ortaya çıkarıyor. Keşke kırılmalar olmasaydı, bölünmeseydi, çok daha başka yerlerde olabilirdik. Florya'nın sihri kendi içindedir, biz orada bir grup Florya'yı ezbere biliriz."

İzmir'de çok güzel günler geçirdiğini kaydeden Terim, İzmir'i Süper Lig'de temsil eden Göztepe'nin bu sezon çok iyi işler yaptığını, Göztepe'nin Süper Lig'e renk katacak önemli bir camia olduğunu aktardı. Terim, Göztepe karşısında oyunun hiçbir bölümünde müsabakanın 0-0 bitmesine yönelik bir talimatının olmadığını belirterek, gol atmak için uğraştıklarını ancak oyuncuların da hoş görülmesi gerektiğini dile getirdi.

Yabancı oyuncu sayısının dünyada serbest olduğunu kaydeden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün ligin kaliteli geçmesinde yerli yabancı ayrımı olmamasının önemli rolü vardır. İyi oynayan hiçbir yerli oyuncuyu kimse oynatmamazlık etmez. Lütfen kuralı da iyi öğrenelim, kural yabancı kuralı değil, kural Türk'ü koruma kararı. 14 tane Türk mecburi, 14 tane yabancı mecburi değil. Bunun empoze eden, getirilmesinde büyük emeği olan biri olarak söylüyorum. Bugün AB'ye girmiş olsak yabancı statüsü serbest, her yerde serbest."

Terim, yabancı statüsünün bu halde olduğu dönemde milli takım olarak Avrupa Futbol Şampiyonası'na gittiklerini hatırlatarak, "Eğer bazılarının önderliğinde bizi gönderme operasyonu olmasaydı belki Dünya Kupası'na da gitmiştik." Yerli var, yok mu, işte Avrupa Şampiyonası'na gittik, hem de serbest olduğu dönemde neredeyse. Onun için buralarda kalmayalım, yasakları delelim." şeklinde görüş belirtti.

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alacaklarını hatırlatan Terim, şunları kaydetti:

"Galatasaray Avrupa'da olmadığı zaman rahatsız olan bir kulüp. Bu UEFA olur, Şampiyonlar Ligi olur. Becerebilir miyiz, o ayrı bir şey. Büyük bir ihtimalle Allah'ın izniyle oralarda iyi işler yapacağız. Yarın öbür gün sayın başkanla olan toplantımızda UEFA'nın kararlarını bilebilirsek, ne gibi, belki katılıyoruz ama ufak tefek cezalar görünüyor gibi, onu hissediyoruz. Bence bu hedefler olmalı, ben o hedefleri koymaktan korkmuyorum."

Fatih Terim: Ali Sami Yende şampiyonluk kutlaması yapacağız

Yazarlar