1.Lig Federasyondan 3 pilot takıma uyarı yazısı

Federasyondan 3 pilot takıma uyarı yazısı

17.04.2013 - 14:12 | Son Güncellenme:

Mücadele ettikleri ligde üst sıralarda yer alan 1461 Trabzon ve Buğşasspor'a TFF'den kötü haber geldi. Türkiye Futbol Federasyonu 3 pilot takıma uyarı yazısı gönderdi.

Federasyondan 3 pilot takıma uyarı yazısı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3 pilot takıma uyarı yazısı gönderdi. TFF, 1461 Trabzon, Bugsaş, Anadolu Selçuklu'dan bağlı oldukları kulüplerle ilişkisini kesmesini istedi.

Haberin Devamı

Sözkonusu 3 kulüp bağlı oldukları kulüplerle ilişkilerini kesmediği takdirde bir üst lige yükselemeyecek.

TFF Yönetim Kurulu 16 Nisan 2013 günü aldığı yönetim kurulu kararıyla mevcut durumun devamı halinde PTT 1. Ligde 4. sırada yer alan 1461 Trabzon ile Spor Toto 2. Lig kırmızı grupta averajla ikinci sırada yer alan Polatlı Buğşasspor'un bir üst lige çıkmalarına veya play off'ta mücadele etmelerine yasak getirdi.

Futbol Federasyonu yönetim kurulu tarafından alınan kararda Trabzonspor ile 1461 Trabzon'un, Ankaraspor ile Polatlı Bugşasspor ve Anadolu Selçuk ile Torku Konyaspor kulüplerine aralarındaki resmi bağın en geç 13 Mayıs 2013 tarihine kadar sonlandırılması konusunda ilgili kulüplere ihtarname gönderildi.

Haberin Devamı

1461 Trabzon Kulübü Başkanı: Çalışmalarımız sürüyor

1461 Trabzon Kulübü Başkanı Suat Şen, "Futbol Federasyonu, gönderdiği yazıda Trabzonspor ile 1461 Trabzon arasındaki ilişkinin kesilmesini ve kulübün bağımsız bir kulüp haline getirilmesinden sonra Süper Lig’e çıkma hakkının olacağını belirtiyor" dedi.

Şen, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Spor Toto Süper Lig’e yükselebilmeleri için pilot takımı oldukları Trabzonspor ile aralarındaki bağın kesilmesi konusunda kendilerine yazı geldiğini belirtti.

Yazıyı beklediklerini ifade eden Şen, "Biz daha önceden de Futbol Federasyonu’na bu konuda kamuoyunda bilgisizlikten kaynaklanan bir kaos olduğunu söylemiştik. Federasyon da bugün bizim yazımıza bir cevap verdi. Yazıda aslında bizim bilmediğimiz, farklı bir şey belirtilmiş değil. Trabzonspor ile 1461 Trabzon arasındaki ilişkinin kesilmesini ve bu kulübün bağımsız bir kulüp haline getirilmesinden sonra Süper Lig’e çıkma hakkının olacağı orada tekrar belirtiyor" dedi.

Bunun zaten bildikleri bir konu olduğunu dile getiren Şen, şöyle devam etti: "Aynı zamanda Trabzonspor Kulübü, 1461 Trabzon’un satılması, hisselerinin devriyle ilgili olarak da çalışmalara başlatmıştı zaten. O çalışmaların da belli bir periyotta devam ettiğini biz biliyoruz. Futbol Federasyonu’nun, bu çalışmaların birer haftayla kendilerine rapor edilmesini ve 13 Mayıs’ta da şirket devrinin gerçekleşmesi talebi var. Dolayısıyla 13 Mayıs’a kadar yaklaşık 3 haftalık bir süre bulunuyor. Bu makul bir süredir diye düşünüyorum. Bundan sonra bu şirket işlemlerinin biraz daha hızlı şekilde Futbol Federasyonu’nun belirttiği takvime uygun olarak yapılacağını ve hak etmesi halinde 1461 Trabzon’u Süper Lig’de oynayacağını düşünüyorum."

Haberin Devamı

"Trabzonspor’un, 1461 Trabzon’u bağımsız hale getirerek Süper Lig’de oynaması yönünde bir görüşü var" diyen Şen, "Çünkü hem maddi hem manevi anlamda ciddi bir kazanımları vardır. Bu sporcu kadrosunun, teknik kadronun da hak etmesi halinde Süper Lig’de oynaması gerektiğini düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Ligde play-off oynama şanslarının bulunduğunu dile getiren Şen, "Futbol Federasyonu, o döneme kadar bu işlemlerin yapılmaya başlandığına dair çalışmalarımızı görmek istiyor. O anlamda bu yazının bizi şaşırtacak veya bize herhangi bir sürpriz yaratacak durumu yok. Zaten çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Şen, 1461 Trabzon’un bu yıl sadece Trabzon’u değil, bütün Türkiye’nin gönlünü kazanmış bir takım olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: "Gerçekten lig ve kupada çok büyük işler başardık bu sene. Dolayısıyla takımda sezon sonuna doğru form düşüklüğü olmasını hocalarımız da bekliyordu. Bazı maçlarda da iyi oynamamıza rağmen şansız şekilde mağlup olduk. İnanıyorum hafta sonu Göztepe ile oynayacağımız karşılaşmada sahada beklediğimiz, arzu ettiğimiz 1461 Trabzon takımını göreceğiz ve kazanan da biz olacağız."

Haberin Devamı

Bugsaş Kulübü Başkanı Dişçi: Uyarı ile ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), takımların bağlı olduğu kulüplerle ilişkilerini kesmesi yönündeki uyarısını değerlendiren Polatlı Bugsaş Spor Kulübü Başkanı Abdulkadir Dişçi, konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Dişçi, "TFF ile bu konuyla ilgili zaten görüşüyorduk. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Uyarı yazısı henüz gelmedi. Yarın ulaşır. İki kulüp içinde görev alan şahısların tek kulüpte görevlendirilmesi isteniyor. 17 Mayıs tarihine kadar süreci tamamlamamız gerekiyor. Yönetim kurullarında alt ve üst branşlarda görev alanlar sadece birini tercih edecek. Doğal bir süreç" değerlendirmesini yaptı.

Yazarlar