Basketbol Fener lige bağlandı!

Fener lige bağlandı!

18.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’da zor günler geçiren, Tofaş yenilgisi ile ligde de zirveden inen Fenerbahçe Ülker, T.Telekom deplasmanında moral buldu. Sarı-lacivertlilerde 8’de 6 üçlükle 23 sayı atan Ömer maçın yıldızı oldu

Fener lige bağlandı

ÜMİT AVCI - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi’ndeki 22. maçında Türk Telekom’u deplasmanda 90-80 yenerek 19. galibiyetine ulaştı. Sakat olan Bogdanovic’in yokluğunda rakibinin dış şutlarda sıkıntı çekeceğini düşünen Telekom, ilk dakikadan itibaren alan savunması yaptı ve boyalı alanı kapatmayı amaçladı. İlk çeyrekte aslında bu düzende başarılı olabilirdi Başkent temsilcisi, çünkü hücumda boyalı alanı çok yüzdeli kullandı, ribauntlarda üstünlük sağladı ama 10 dakikada 6 top kaybı yapmaları, bunların 4 tanesinde de rakibin bomboş turnike bulması, 7. dakikada 16-9 geriye düşmelerine, ilk çeyreği de 18-17 geride bitirmelerine neden oldu. İkinci çeyreğin başında boyalı alan sayılarına devam etti Telekom ve 28-22’de 6 farkı buldu. Ancak yine top kayıpları ev sahibini yaktı. Daha da önemlisi Fenerbahçe adına rakibin gömülü savunmasına ceza kesecek bir isim sahne aldı. Belki de sarı-lacivertlilerin yeniden düzlüğe çıkabilmek için performansının yükselmesine en çok ihtiyaç duyduğu isim Ömer Onan, dışarıdan 8’de 6 attı. Onun üçlükleriyle geri dönen Fenerbahçe, devre sonunda 37-36 öne geçmeyi başardı.
25. dakikada ilk kez Oğuz-Kaya ikilisi ilk kez yan yana gelmesiyle savunmada da kıpırdanan ve 5 dakika içindeki 17-8’lik seriyle 3. çeyreği 69-54 önde kapayan Fenerbahçe, son bölümde disiplinden kopsa da kazandı.
Telekom ribauntlardaki 41-25’lik üstünlüğünü, 18 top kaybıyla gölgelerken, asist sayılarıyla sürekli eleştirilen Fenerbahçe maçı tam 21 sayı pasıyla bitirmeyi başardı. Başrolde de 6 asistle Preldzic vardı.

Haberin Devamı

Potada bugün
Ankara S.S.
18.00 Hacettepe Üniv.-Beşiktaş

Potada dün
Kadınlar Birinci Ligi
Tarsus Bld.-Kayseri Kaski: 75-88
Edremit Bld.-TED Kolejliler: 77-82
Mersin Bşb.-Adana Botaş: 79-77

Fener lige bağlandı